Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
23 грудня 2009 р. Всi новини

Витяг з Наказу МОН № 873 від 18.09.09

З початком реєстрації зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень, ми подаємо витяг з Наказу МОН № 873 від 18.09.09, зареєстрованого Міністерством юстицій України 6.10.09 за № 930/16946 „ Про затвердження Умов прийому до вищих навчальних закладів України ”. Пропонуємо зосередитись на основних пунктах «Правил» реєстрації осіб, які виявили бажання пройти зовнішнє незалежне оцінювання у 2010 році, затверджені Наказом Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО). Правила розроблено відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 16 жовтня 2009 року № 937 „ Про затвердження нормативно-правових актів, щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти у 2010 році ”. Даний документ визначає процедуру і умови проведення реєстрації осіб, які виявили бажання пройти ЗНО, і є обов’язковими для них.

До початку реєстрації абітурієнт, що виявив бажання пройти зовнішнє незалежне оцінювання, повинен:

- вибрати вищий навчальний заклад (напрям підготовки, спеціальність), в якому він бажає здобувати вищу освіту;

- ознайомитися з Правилами прийому до вибраного вищого навчального закладу; визначитися з переліком конкурсних предметів, необхідних для вступу до вибраного вищого навчального закладу;

- ознайомитися з правами, обов’язками особи, яка виявила бажання пройти зовнішнє незалежне оцінювання, та умовами його проходження у 2010 році.

Щодо реєстрації та інших важливих моментів, подаємо витяг з Правил:

1.6. Реєстрація осіб, які виявили бажання пройти зовнішнє незалежне оцінювання у 2010 році, здійснюється в пунктах реєстрації, що створюються регіональними центрами оцінювання якості освіти.

1.7. Інформація про місце розташування пунктів реєстрації розміщується на веб-сайтах Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти, публікується в засобах масової інформації.

1.8. Реєстрація осіб, які виявили бажання пройти зовнішнє незалежне оцінювання, розпочинається о 9.00 15 грудня 2009 року та закінчується о 18.00 31 березня 2010 року.

1.9. Особи, які порушують ці Правила, можуть бути позбавлені права на проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

2. Проведення реєстрації та перелік необхідних документів

2.1. Для реєстрації з метою участі в зовнішньому незалежному оцінюванні особа повинна звернутися до відповідального за пункт реєстрації, надавши:

- паспорт (особам, яким станом на 15 грудня 2009року не виповнилося 16 років, у разі відсутності паспорта, - свідоцтво про народження);

- документ про повну загальну середню освіту та його копію (для осіб, які отримають документ про повну загальну середню освіту в поточному навчальному році,

- довідку з навчального закладу за зразком Українського центру оцінювання якості освіти);

- дві фотокартки розміром 3 х 4 см;

- два пластикових файли формату А4 для зберігання документів.

2.2. Особа, яка реєструється, і відповідальний за пункт реєстрації заповнюють заяву-реєстраційну картку.

2.3. Особі, яка зареєструвалася, видається сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, який вона зберігає, пред’являє під час проходження тестувань та вступу до вищого навчального закладу. Ламінування сертифіката заборонено.

2.4. У разі втрати або пошкодження сертифіката особа може звернутися до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти з письмовою заявою про виготовлення дубліката сертифіката. Особа зобов’язана повторно надати документи, на підставі яких відбувалася реєстрація, та пошкоджений сертифікат. Виготовлення дубліката сертифіката здійснюється за кошти фізичної особи, яка його замовляє.

2.5. Для кожної зареєстрованої особи на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти створюється персональна інформаційна сторінка, доступ до якої здійснюється за номером сертифіката та ріn-кодом, указаним у ньому.

Згідно матеріалів testportal.gov.ua