Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
13 липня 2013 р. Всi новини

У кого були вилучені шпаргалки, будуть не допущені до ЗНО найближчі 2 роки - Д. Табачник

 

 

Глава Міносвіти Дмитро Табачник пропонує анулювати роботи абітурієнтів, які були викриті у списуванні на ЗНО, і не допускати їх до повторного тестування в наступні 2 роки.

«Я обіцяю, що наступного року ми використовуємо досвід Франції. Тих, у кого були вилучені пристрої для списування, також будемо на кілька років позбавляти права здавати ЗНО. Будемо радитися з педагогічною громадськістю: на рік чи на два », - сказав міністр.

У той же час, він пояснив, що чинна норма у Франції припускає позбавлення права здавати тестування на 5 років, якщо абітурієнт був викритий у списуванні.

«І ті, у кого в цьому році технічні пристрої у французьких гімназіях і школах виявили, зможуть складати тестування тільки в 2017 році», - зазначив він.

Д. Табачник також нагадав, що під час основної сесії 2013 року в зв'язку з порушенням процедури проходження ЗНО були видалені з пунктів тестування 529 абітурієнтів, а їхні роботи анульовані. Крім того, міністр розповів, що в нинішньому році 3/4 пунктів тестування були обладнані металошукачами та іншою технікою для виявлення технічних пристроїв у абітурієнтів.

 

 

 

За інформацією:  ІА «Наголос»