Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
6 липня 2010 р. Всi новини

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) має намір ввести часткову оплату абітурієнтами зовнішнього тестування.

 

Про це повідомив директор УЦОЯО Ігор Лікарчук під час прес-конференції у Києві.

"Ми переконані, що потрібно переходити до часткової оплати вартості проведення зовнішнього тестування за рахунок тих, хто бере в ньому участь", - сказав Ігор Лікарчук.

При цьому Лікарчук зазначив, що безкоштовно тестування проводиться тільки в Україні і Росії.

На його думку, доцільно було ввести таку систему, при якій 2-3 тести абітурієнти могли б пройти безкоштовно, а за додаткові тести або за участь у додатковій сесії тестування платили б.

Крім того, на його думку, слід ввести схему повернення витрачених на проведення тестування коштів тими абітурієнтами, які не з'явилися на тестування без поважної причини.

За оцінками Лікарчука, якщо б така система діяла вже зараз, то у 2010 році такими абітурієнтами до державного бюджету було б повернуто близько 10 мільйонів гривень.

Крім того, він наголосив на необхідності перегляду фінансування проведення зовнішнього тестування, підкресливши, що зараз не вистачає фінансових ресурсів ні на проведення аудіювання з іноземних мов, ні на обладнання пунктів проведення тестування металошукачами для попередження використання учасниками тестування мобільних телефонів та іншої техніки, ні на належну оплату роботи осіб, які проводять тестування.

Лікарчук повідомив, що в 2010 році Українському центру оцінювання якості освіти виділено 90 мільйонів гривень з державного бюджету.

Нагадаємо, у 2010 році зовнішнє незалежне тестування проходило з 2 по 23 червня. Для проходження тестування були зареєстровані 433 тисячі 554 випускника.

  

По матеріалам: www.tsn.ua