Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
1 серпня 2013 р. Всi новини

 До 12 години виші опублікують перші списки рекомендованих до зарахування

 

 

Сьогодні до 12:00 всі ВНЗ оприлюднять перший список рекомендованих до зарахування абітурієнтів.

По 4 серпня включно ці абітурієнти повинні донести до вишу оригінали документів, щоб підтвердити своє бажання там вчитися.

«Цей період називається першою хвилею зарахування. Оскільки майже всі вступники подавали документи в кілька навчальних закладів, то часто трапляється, що в ці чотири дні не всі приносять оригінали у той чи інший виш. Тому тих, хто цього не зробив, викреслюють з першого списку », - пояснив заступник директора департаменту вищої освіти МОН М. Фоменко.

Вже 5 серпня, не пізніше 12:00, виші опублікують другий список, в якому звільнені місця займуть наступні в рейтингу вступники. Відповідно, починається друга хвиля зарахування.

Якщо абітурієнт вступив до вишу за першої хвилі і подав туди оригінали документів, то ЄДЕБО не виключить цього абітурієнта автоматично з рейтингових списків інших вишів, де лежать копії документів. Анулюється тільки рекомендація до зарахування на бюджет, якщо оригінали не подані. Після 11 серпня можна сміливо йти в будь-який виш, де залишилися копії документів, і вільно заявляти про своє бажання вчитися за контрактом. Виключити себе з рейтингу абітурієнт може, тільки якщо забере з вишу свої документи.

 

 

  

За інформацією:  ІА «Наголос»