Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
7 серпня 2013 р. Всi новини

Зі студентів-першокурсників почали вимагати "благодійні" внески

 

 

У вузах у новоспечених студентів вимагають благодійні внески.

У разі несплати на навчанні можна поставити хрест.

"До мене звернулася дівчина, яка надійшла на бюджет у Луганський аграрний університет, - каже координатор громадської ініціативи" Студентський захист "Андрій Черних. - Там їй дали розписку, що взяли оригінали документів, і сказали по цій розписці сплатити благодійний внесок 1500 грн. До 10 вересня, інакше вона не поступить. Відмовити у вступі вони не можуть, але можуть просто завалити на першій сесії. Таке повторюється з року в рік у різних вузах ".

Кореспондент "Вістей" зателефонував до приймальної комісії Луганського аграрного вузу і представився студентом, який просить відстрочити виплату благодійного внеску на один день, до 11 серпня. Цікаво, що у нього навіть не запитали, про яке внеску йде мова і навіщо потрібна відстрочка, а строго відповіли: платити потрібно 10-го.

У Міністерстві освіти і науки кажуть: це незаконно. "Студентці потрібно повідомити про це на нашу гарячу лінію (481-32-15). Ми обов'язково розберемося", - сказав нам директор департаменту вищої освіти МОН Юрій Коровайченко.

 

  

За інформацією: vnz.org.ua