Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
15 серпня 2013 р. Всi новини

Цього року навчальна література фінансується максимально

 

 

У 2013-му році передбачено максимальне за всі роки незалежності фінансування програми видання навчальної літератури – понад 243 мільйони гривень, що дозволило надрукувати нові підручники для учнів 3-х та 5-х класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Про це під час засідання уряду заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Фінансування дозволило надрукувати нові підручники для учнів 3-х та 5-х класів загальноосвітніх навчальних закладів, а також здійснити видання підручників для учнів спеціальних навчальних закладів та професійно-технічних навчальних закладів, у тому числі шрифтом Брайля, посібників серії «Шкільна бібліотека», які не видавалися з 2009-го року», - поінформував Прем'єр-міністр.

За його даними, сьогодні стовідсотково виконано державне замовлення на видання підручників для учнів 5-го класу загальноосвітніх навчальних закладів: надруковано 103 назви підручників загальним накладом майже 6,5 мільйона примірників.

Окрім цього, М. Азаров звернув увагу на питання безпечного перевезення учнів, які проживають у селі, до місць навчання і додому.

«У 2013-му році система освіти отримає 438 шкільних автобусів, які закуплені за кошти державного бюджету, та 204 шкільних автобуси, закуплених за кошти місцевих бюджетів. Сьогодні до регіонів поставлено 248 автобусів. До завершення цього тижня буде поставлено ще 37. А до 25-го серпня абсолютно усі автобуси мають бути в регіонах, і з 1-го вересня забезпечувати підвезення учнів та педагогічних працівників», - розповів Прем'єр-міністр України.

Він висловив переконання, що до 2015-го року, на завершення дії цієї програми, ми стовідсотково забезпечимо потребу у перевезенні школярів новими, відповідно обладнаними автобусами.

«І ще: звертаю увагу керівників регіонів на важливість проведення шкільних ярмарків. Треба допомогти батькам школярів без перешкод і без зайвих витрат підготувати дітей до школи. Так, у столиці з 17-го серпня до 8-го вересня діятимуть шкільні ярмарки, де буде представлено широкий асортимент товарів для учнів.

У ярмарках візьмуть участь підприємства легкої промисловості та підприємці з усіх регіонів України. Завдяки безкоштовним місцям торгівлі ціни на товари для школярів повинні бути нижчими, ніж у роздрібній торговельній мережі. Прийнятна ціна і доступність товарів – головний смисл організації ярмарків. Звертаю увагу на те, що для шкільних ярмарків мають бути створені найбільш сприятливі умови», - підкреслив М. Азаров.

Нагадаємо, завтра офіційно завершується підготовка навчальних закладів до нового навчального року. Тобто усі приміщення навчальних закладів повинні бути у належному стані.

    

За інформацією:  ІА "Наголос"