Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
16 серпня 2013 р. Всi новини

До 98% навчальних закладів готові розпочати навчальний рік - Д. Табачник

 

 

До нового навчального року повністю готові 95-98% навчальних закладів. Про це заявив міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

«Це означає, що у кожному регіоні від 15 до 30 шкіл ще не повністю готові. Саме тому я хотів би, щоб у кожного керівника області був повний список цих закладів, видів робіт, що залишилося провести, графік виконання та відповідальність за кожен об’єкт. Одна справа, якщо залишилися лише косметичні роботи, і зовсім інша – якщо у вчителів не буде можливості в останній тиждень літа підготуватися до навчального року: попрацювати з підручниками, взяти участь у семінарах. Підкреслюю: усі види ремонтних робіт мають бути завершені до Дня незалежності», – наголосив Д. Табачник.

Окрім цього, міністр освіти поінформував: «Два дні тому у Міністерстві освіти і науки відбулася нарада з керівниками матеріально-технічних служб всіх освітянських департаментів України, на якій вони точно дали інформацію і про кількість нових місць у дитячих садках, що готуються, і про стан підготовки навчальних закладів до початку нового навчального року».

Міністр освіти і науки також повідомив, що, з урахуванням майже 60 тис. місць, що будуть створені у ДНЗ до кінця поточного року, в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо забезпечення доступу кожній дитині до дошкільної освіти, до кінця 2014 року буде створено 100 604 нових місць. «Це комбінування усіх сил та засобів – реконструкції, капітальні ремонти, повернення, відновлення діяльності, створення навчально-виховних комплексів», – зазначив Д. Табачник.

Також він закликав керівників обласних державних адміністрацій переконатися, що абсолютно до всіх шкіл завезені підручники, оскільки, як повідомлялося раніше, на обласному рівні обсяг забезпечення підручниками для 2-го та 5-го класу складає 100%.

Нагадаємо, за словами Прем'єр-міністра України Миколи Азарова, сьогодні офіційно завершується підготовка навчальних закладів до нового навчального року.

 

 

 

За інформацією:  ІА "Наголос"