Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
8 липня 2010 р. Всi новини

У 2010 році абітурієнти показали кращі результати зовнішнього незалежного оцінювання, ніж у 2009 році.

 

Про це на прес-конференції заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук. "Роблячи перші підсумки, ми констатуємо, що в цілому результати зовнішнього тестування кращі у порівнянні з 2009 роком", - сказав він.

Водночас Лікарчук наголосив, що результати тестування повинні стати предметом серйозної розмови про те, що "відбувається в освіті конкретних областей, про те, що відбувається в освітніх системах цих регіонів".

Він зазначив, що за даними Центру оцінювання якості освіти, 200 балів з одного предмета набрали 883 абітурієнти, з двох предметів - 58, з трьох - 3 особи. Лідером за кількістю абітурієнтів, що набрали максимальну кількість балів з двох предметів, є Львівська область (12 осіб), Донецька (6), Харківська (6), місто Київ (6), Одеська область (4).

Лікарчук також повідомив, що на додаткову сесію тестування, яка пройшла з 29 червня до 3 липня, зареєструвалися 3890 осіб. За його словами, майже 1,5 тис. заяв були відхилені.

"В основному, це ті, хто приніс довідки про стан здоров'я, що не підтвердилися, це ті, що запізнилися без поважних причин (на основну сесію - ред.), хто прийшов на тестування під час основної сесії без необхідних документів. Також тут є ті, які намагалися користуватися під час основної сесії мобільними телефонами, іншими джерелами отримання інформації, роботи яких були анульовані, і вони не змогли отримати свій результат", - розповів Лікарчук, наголосивши, що на додаткову сесію тестування з'явилися 90% зареєстрованих.

Разом з тим, він повідомив, що станом на 5 липня в Український центр оцінювання якості освіти надійшло 5690 апеляцій, що складає 0,4% від загальної кількості тих, хто взяв участь у зовнішньому тестуванні.

За словами Лікарчука, у 2010 році апеляцій надійшло менше, ніж у минулому році. За його даними, найбільша кількість апеляцій надійшла з тестів з української мови та літератури (3181), математики (980), іноземної мови (700).

Він повідомив, що на 2-х засіданнях апеляційної комісії були розглянуті 710 апеляцій, з яких 234 задоволено. Крім того, Лікарчук зазначив, що відхилено 76% апеляцій (476).

Він повідомив, що з вівторка на засіданнях апеляційної комісії щоденно планується розглядати до 600 звернень і завершити роботу до 12 липня.

Крім того, Лікарчук зазначив, що остаточні результати тестування будуть опубліковані в офіційному звіті та розміщені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти після завершення апеляційного процесу та повної обробки результатів зовнішнього тестування на початку серпня.

 

  

По матеріалам: www.korrespondent.net