Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
24 серпня 2013 р. Всi новини

Для випускників медичних ВНЗ є 20 тисяч вакансій

 

 

В Україні є 20 тис. вакантних посад для випускників вищих медичних навчальних закладів.

«Ми зобов’язані при розподілі обов’язково забезпечити молодого спеціаліста житлом і 100% розміром заробітної плати. При формуванні заявок на 2015 рік – це обов’язкова умова», – сказав директор Департаменту роботи з персоналом, освіти та науки МОЗ України Микола Осійчук.

Урядовець також зазначив, що в разі виявлених порушень, з боку посадових осіб, при розподілі випускників та інтернів, керівництво МОЗ України буде притягати їх до відповідальності.

За словами М. Осійчука, наразі в Україні залишаються незайнятими 20 тисяч вакантних посад.

«Тому міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова докладає багато зусиль, щоби збільшити державне замовлення на підготовку майбутніх медиків з 4,5 тисячі до 7,7 тисячі. Є плани реалізувати це протягом трьох років. Щоб виконати це завдання, необхідно якісно і ефективно проводити кадрову роботу на місцях, в регіонах», – сказав М. Осійчук.

Додамо, з метою виправлення ситуації з дефіцитом медичних кадрів в Україні, Міністерство охорони здоров’я України розробило Методичні рекомендації щодо працевлаштування випускників вищих медичних навчальних закладів, які навчалися за державним замовленням та молодих спеціалістів після закінчення інтернатури. Надалі учасники наради обговорили ці рекомендації в режимі телеконференції.

 

 

 

За інформацією:  nagolos.com.ua