Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
25 серпня 2013 р. Всi новини

Області прозвітували про стан підготовки до 2013/2014 навчального року

 

 

У Будинку Уряду відбулася відеоконференція «Стан підготовки до 2013/2014 навчального року».

Учасники засідання у режимі відеозв’язку обговорили актуальні питання пов’язані з підготовкою дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів до 2013/2014 навчального року.

На початку заходу заступник Міністра освіти і науки Борис Жебровський закликав усіх учасників до конструктивного діалогу та попросив їх поділитися своїми досягненнями та планами на новий навчальний рік, а також проблемами, які виникають на місцях.

За словами учасників конференції, які перебували на відеозв’язку, областям є про що доповісти.

Так, наголошуючи на конкретних досягненнях Одеської області в галузі освіти, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Лазарєва зазначила, що в рамках місцевого проекту «Народний бюджет» тривають медичні огляди школярів та педагогічних працівників. За її словами в цьому році в Одеській області 24 тисячі дітей вперше підуть до школи, і всі вони вже пройшли медичне обстеження.

Під час відеозв’язку директор департаменту Львівської ОДА Михайло Брегін повідомив, що підключення всіх гуртожитків ПТНЗ Львівщини до мережі Інтернет буде вже завершено до 1 листопада.

На думку заступника директора департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Любові Кравченко, найвагоміше напрацювання освітян області – це електроні проекти, наприклад, електронна атестація педагогічних кадрів.

За словами начальника департаменту освіти і науки Харківської ОДА Романа Шаповала в регіоні широко впроваджується дистанційне навчання вчителів та учнів.

Також, під час відеоконференції представники структурних підрозділів областей доповіли, що всі загальноосвітні навчальні заклади Одеської, Львівської, Дніпропетровської та Харківської областей готові до нового навчального 2013/2014 року на 100%.

Учасники заходу обговорили і проблемні питання. Зокрема, на Одещині 3,5 % шкіл з навчанням дітей у ІІ зміну, на Львівщині – перевищені норми наповненості груп дошкільних закладів, а при відкритті нових дошкільних установ та НВК не враховується збільшення кількості дітей протягом року, що створює проблеми з фінансуванням цих закладів.

Заступник директора департаменту – начальник відділу дошкільної та початкової освіти департаменту загальної та дошкільної освіти МОН Тамара Панасюк зазначила, що проблема з фінансуванням дошкільних закладів вже вирішується.

«До проекту Державного бюджету на наступний рік включені кошти з урахуванням перспективи розвитку мережі дошкільних навчальних закладів, але Міністерство освіти і науки  звернулось до Кабінету Міністрів та Міністерства фінансів з пропозицією внести зміни щодо оперативного реагування і виділення додаткових коштів на нові дошкільні навчальні заклади», – наголосила Тамара Панасюк.

Також, за її словами окремою Державною програмою до 2017 року вже передбачені кошти на розвиток дошкільної мережі і на відновлення, реконструкцію та будівництво нових навчальних закладів.

Заступник Міністра Борис Жебровський наголосив, що в нашому суспільстві відбувся переломний момент і змінилось ставлення до дошкільного виховання. «Дуже приємно, що зараз ми розпочинаємо свої доповіді з питань дошкільного виховання. Батьки повірили нашим педагогам і пішли до дитячих садочків», – підкреслив Борис Жебровський. На його думку головне завдання на сьогодні – це доручення Президента України щодо створення 100 тис. місць у дитячих закладах, яке повинне виконуватися.

Тамара Панасюк повідомила про те, що згідно з Постановою № 650 Кабінету Міністрів України Міністерство збирає та подає статистичні данні по дошкільним навчальним закладам. «Це дасть можливість повністю врахувати всіх дітей дошкільних закладів, враховуючи заклади соціально патронатних служб та приватні», – уточнила вона.

Заступник Міністра Борис Жебровський доручив структурним підрозділам областей підготувати на засідання розширеної Колегії Міністерства більш детальну інформацію про кількість підручників у професійно-технічних навчальних закладах.

Завершуючи відеоконференцію, заступник Міністра освіти і науки Борис Жебровський зупинився на необхідності впровадження «гарячої лінії» для батьків першокласників в областях та значенні дистанційної освіти в навчальному процесі.

Додамо, у відеоконференції взяли участь заступник Міністра освіти і науки України Борис Жебровський, директор департаменту професійно-технічної освіти МОН В’ячеслав Супрун, заступник директора департаменту – начальник відділу дошкільної та початкової освіти департаменту загальної та дошкільної освіти МОН Тамара Панасюк, представники структурних підрозділів освіти і науки Одеської, Львівської, Дніпропетровської та Харківської обласних державних та районних адміністрацій, громадських організацій, засобів масової інформації та керівники навчально-методичних центрів професійно-технічної освіти.

 

 

 

За інформацією:   ІА "Наголос"