Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
7 вересня 2013 р. Всi новини

ІТ-компанії долучаються до підготовки кадрів для галузі інформаційних технологій

 

 

IT-компанiї вiдкрили у Львові надсучасну лабораторію програмування.

Це свідчить не тільки про зростаючий потенціал ІТ-бізнесу, але й про те, що вжиті Урядом заходи дають результати.

На цьому наголосив Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко.

«Сьогодні вітчизняні ІТ-компанії відчувають гостру нестачу кваліфікованих фахівців. Для вирішення цієї проблеми Уряд вдвічі збільшив держзамовлення на підготовку фахівців для галузі інформаційних технологій. Але паралельно ми також хотіли зацікавити вітчизняні ІТ-компанії і зробити їх безпосередніми учасниками навчального процесу», - наголосив В.Семиноженко.

За його словами, така тісна співпраця вищих навчальних закладів та компаній, які працюють і галузі інформаційних технологій, є дуже дієвою і ефективною.

«Досі університетам і академічним інституціям бракувало тісної взаємодії з бізнесом, який працює в цій сфері. Зокрема, йдеться про розгортання у вищих навчальних закладах подібних лабораторій, за допомогою яких можна було б забезпечити повноцінний навчальний процес, відпрацювати наукові ідеї з подальшим впровадженням у бізнесі», - зазначив Голова Держінформнауки.

Довідково

3 вересня Національний університет «Львівська політехніка» повідомив про те, що в навчальному закладі з’явилася нова сучасна лабораторія програмування для вбудованих та мобільних платформ. Нове обладнання отримала кафедра програмного забезпечення Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій завдяки допомозі Львівського кластера інформаційних технологій та бізнес-послуг, який інвестував у цей проект майже 50 тисяч гривень. До створення лабораторії долучились компанії Arivo Solutions, Eleks, Itera Consulting, N-iX та SoftServe.

Йдеться, зокрема, про ознайомлення з особливостями програмування для мобільної платформи iOS на мові Objective-C в середовищі Xcode, розробкою та відлагодженням власних мобільних додатків для пристроїв iPhone та iPad, вивчення особливостей проектування, розробки та тестування програмного забезпечення для мобільної платформи iOS, а також сучасних бібліотек та інтерфейсів тощо.

Обладнання навчальної лабораторії платами FriendlyARM дасть змогу студентам здобути знання та практичні навички в межах дисципліни «Інженерія програмного забезпечення для вбудованих та мобільних систем».

 

 

За інформацією:  vnz.org.ua