Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
9 вересня 2013 р. Всi новини

Із нового навчального року у Чернівецькому нацуніверситеті функціонують нові інститути

 

 

З 1 вересня 2013 року у Чернівецькому національного університету імені Юрія Федьковича, як структурні підрозділи університету розпочали освітню діяльність 2 інститути.

Це - Інститут фізико-технічних та комп’ютерних наук (створений на базі трьох факультетів: фізичного, інженерно-технічного та факультету комп’ютерних наук) та Інститут біології, хімії та біоресурсів (створений на базі двох факультетів: хімічного та факультету біології, екології та біотехнології). Про це ІА «Наголос» повідомили у прес-службі вишу.

На думку керівництва Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича, після утворення інститутів покращиться організація наукової роботи і навчально-виховного процесу.

Нині наука в основному фінансується шляхом вигравання грантів та проектів. Ймовірність виграти грант в Інституту більша, на відміну від кафедри чи факультету. Інститут – це велика структура, де працює більша кількість людей зі своїми науковими доробками, ніж на факультеті. За рахунок утворення інститутів оптимізується навчальний процес, у зв’язку з цим викладачі матимуть більше часу на наукову роботу.

Більш раціонально використовуватиметься аудиторний фонд, матеріально-технічне обладнання, яке використовується як у навчальному процесі, так і для наукових досліджень.