Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
13 вересня 2013 р. Всi новини

Чотири ВНЗ України потрапили до QS World University Rankings

 

 

Британська міжнародна компанія Quacquarelli Symonds (QS) представила щорічний рейтинг найкращих вищих навчальних закладів світу World University Rankings 2013/2014.

У порівнянні з минулорічним рейтингом (категорія 501-550), КНУ імені Тараса Шевченка значно покращив свій результат.

Окрім того, до QS World University Rankings потрапив Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут», діяльність якого оцінена категорією 601-650.

Також до рейтингу увійшли Донецький національний університет та Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», який вперше включено до світового рейтингу. Ці навчальні заклади розташувалися у категорії 701+.

Перше ж місце в рейтингу посів Массачусетський технологічний інститут (США). Друге місце – Гарвардський університет (США), третє – Кембриджський університет (Великобританія).

Зазначимо, що рейтинг британської міжнародної компанії Quacquarelli Symonds «World University Rankings» заснований на чотирьох основних принципах: дослідження, навчання, працевлаштування, а також інтернаціоналізація.

Укладачі рейтингу використовують декілька основних критеріїв: репутація в академічному середовищі, цитованість наукових публікацій представників університету, співвідношення кількості викладачів і студентів, ставлення роботодавців до випускників, а також відносна чисельність іноземних викладачів та студентів.

Метою рейтингу є визнання університетів як багатогранних організацій, які б могли задовольнити потреби кола зацікавлених: студентів, батьків, вчених, співробітників ВНЗ та роботодавців.

 

 

За інформацією:  vnz.org.ua