Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
17 вересня 2013 р. Всi новини

На моніторинг знань учнів 5 та 10 класів не витрачатимуть державні кошти

 

 

Інститут інноваційних технологій і змісту освіти Міносвіти не витрачатиме кошти з держбюджету на проведення моніторингу знань учнів 5 і 10 класів, що має пройти у жовтні.

Також тут обіцяють до початку проведення моніторингу вивісити на веб-сайті Міносвіти збірники для його проведення. На наше прохання надати список видавництв, що займатимуться друком цих самих збірників, у Інституті відповіли - документи, в яких міститься список, відсутні.

Раніше з'явилася інформація про те, що у  жовтні учні 5 і 10 класів повинні будуть скласти так званий "міністерський тест".  Тест, за повідомленням МОН, потрібен для отримання інформації про якість освіти у початковій та основній школі. Роботи школярі писатимуть з 14 до 25 жовтня. Учні 5-х класів писатимуть моніторингові тести з п'яти навчальних предметів: математика (14 жовтня); українська мова (16 жовтня); я і Україна (громадянська освіта), основи здоров’я – комбінований тест (18 жовтня); іноземна мова (22 жовтня); російська мова (24 жовтня).

Учні 10-х класів напишуть 10 контрольних робіт за наступним графіком: українська мова (14 жовтня); алгебра (15 жовтня); біологія (16 жовтня); іноземна мова (17 жовтня); хімія (18 жовтня); історія України / всесвітня історія (21 жовтня); геометрія (22 жовтня); географія (23 жовтня); фізика (24 жовтня); технології (25 жовтня). На кожен тест дадуть по 45 хвилин. У день проведення правильні відповіді тестів будуть вивішуватися в Інтернеті - о 14:00, опісля роботи перевірять вчителі і будуть відправлені до Міносвіти.

Довідка:

Щось схоже Міністерство робило навесні 2011-го. Тоді Міносвіти розіслало у всі обласні і міські управління листа з інформацією про те, що в травні школярі 5-8 класів повинні написати спеціальні контрольні робти. Щоб підготуватися до перевірки, МОН радило використовувати збірники завдань, які отримали його гриф. Збірники ці коштували по 15 гривень за кожен, при потребі - мінімум 4 книжки для одного школяра. Їхнім друком займалися видавництво "Ранок", "Літера" і "Основа". Батьки мусили купувати збірники за свої гроші. Лише після того, як "Свідомо" розслідувало цю схему, Міносвіти оприлюднило завдання на своєму сайті.

 

 

 

За інформацією:   ІА "Наголос"