Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
19 вересня 2013 р. Всi новини

ЗНО може залишитися без "контрактників" і поповнитися правознавством

 

 

Необхідно відновити правознавство в числі дисциплін для проведення зовнішнього незалежного оцінювання і передбачити можливість складання вступних іспитів у самому виші для абітурієнтів-"контрактників". 

Так вважає Рада представників юридичних вищих навчальних закладів і наукових установ, повідомляє прес-служба народного депутата України Сергія Ківалова, який очолює цю Раду.

"Рада представників юридичних вищих навчальних закладів і наукових установ одностайно схвалила рішення звернутися в Міністерство освіти і науки з пропозицією змінити умови прийому у вищі навчальні заклади України і найближчим часом ввести в дію такі зміни", - говориться в повідомленні. 

Зокрема, як зазначив голова Ради, академік Національної академії правових наук України Сергій Ківалов, оцінювання знань з правознавства не проводиться з 2010 року. Брак мотивації у випускників шкіл з вдосконалення оволодіння цією навчальною дисципліною призводить до низького рівня знань у першокурсників юридичних вишів.

Учасники засідання також зазначили нинішню безальтернативність тестування для українських абітурієнтів, що зараховуються на контрактну форму навчання. У результаті вони опиняються в нерівних умовах з іноземними абітурієнтами, яким закон дозволяє зараховуватися на ту ж контрактну форму за результатами іспитів у виші, оминаючи тестування (зовнішнє незалежне оцінювання).

"Таким чином, об'єктивно зумовлена необхідність передбачити в законі можливість складання вступних екзаменів у самому виші, як альтернативу зовнішньому незалежному оцінюванню знань, для абітурієнтів- "контрактників", учнів за рахунок фізичних і юридичних осіб", - говориться в повідомленні.

 

 

За інформацією:   ІА "Наголос"