Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
21 вересня 2013 р. Всi новини

Cхвалено проект Указу «Про призначення стипендій імені Тараса Шевченка учням ЗОШ»

 

 

18 вересня 2013 року  на засіданні Кабінету Міністрів України схвалено проект Указу Президента України «Про призначення стипендій імені Тараса Шевченка учням загальноосвітніх навчальних закладів».

Зазначимо, що відповідно до Указу Президента України від 1 серпня 2000 року “Про вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка” засновано 10 щорічних стипендій імені Тараса Шевченка учням загальноосвітніх навчальних закладів України за особливі успіхи у вивченні української мови та літератури,  їх морального й матеріального заохочення.

Згідно з Порядком призначення стипендій імені Тараса Шевченка учням загальноосвітніх навчальних закладів, затвердженого Указом Президента України від 9 листопада 2000 року № 1216, стипендії призначає Президент України за поданням Кабінету Міністрів України.

Стипендіати визначаються з числа переможців IV Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури.  Виплачуватися стипендії будуть щомісяця впродовж одного року за місцем навчання стипендіатів.

Призначення таких стипендій свідчитиме про підтримку державою обдарованої молоді, створення умов для її подальшого розвитку, сприяє піднесенню престижу української мови і літератури, заохочує школярів до глибокого вивчення державної мови незалежної України, до нових шляхів пошуку знань і наукової роботи.

 

 

За інформацією:    ІА "Наголос"