Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
24 вересня 2013 р. Всi новини

"Освіта для сталого розвитку в дії” презентуватиме результати чотирирічної діяльності у школах України

 

 

2 жовтня, у середу, о 10:00 відбудеться презентація результатів першого етапу українсько-шведського проекту “Освіта для сталого розвитку в дії”.

Під час заходу буде оприлюднене дослідження впливу проекту на поведінку учнів, їхніх батьків та учителів щодо сталого стилю життя та ресурсозбереження.

Міжнародний освітній проект, що розпочався з декількох шкіл у Черкаській області, за чотири роки охопив понад 900 середніх навчальних закладів у 14 регіонах України та продовжує успішно розвиватися.

Розроблений у його рамках новий шкільний предмет “Уроки для сталого розвитку” для 3-9 класів навчає молодь бути екодружніми мешканцями планети, змінювати свої щоденні звички щодо збереження ресурсів та будувати власне і життя місцевої громади з урахуванням потреб сталого розвитку.

Ефективність нової моделі навчання, що застосовується у проекті, а також суттєві позитивні зміни у поведінці учасників проекту стали предметом дослідження експертів НАПН України.

Проект “Освіта для сталого розвитку в дії” (ОСРД) реалізується українською НУО “Вчителі за демократію та партнерство” спільно з шведською організацією “Глобальний план дій” та Інститутом педагогіки Академії педагогічніх наук України.

Гості заходу ознайомляться:

  • з поняттям сталого розвитку та освіти для сталого розвитку;
  • з успішним досвідом впровадження міжнародного освітнього проекту в Україні;
  • з результатами дослідження впливу проекту на його учасників.

А також матимуть змогу поспілкуватися з безпосередніми учасниками проекту та його розробниками.

Керівники проекту в Україні розкажуть про завдання та перспективи нового етапу проекту, 2013-2015 рр., який включає в себе як освіту для школярів, так і освітню програму для дорослих – “Стале домогосподарство” (“Екокоманда”).

Місце проведення: вул. Артема, 52А (президія Національної академії педагогічних наук України).

Очікується участь у заході: заступника Міністра освіти та науки України Бориса Жебровського, президента НАПНУ Василя Креміня, директора ІП НАПНУ Олега Топузова, ректора Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Олександра Бондара, директора SIDA в Україні Кристини Данієльсон, координатора проектів SIDA Андрія Парінова, керівників департаментів освіти обласних державних адміністрацій, ректорів обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти, наукового керівника проекту в Україні член-кор. НАПНУ, проф. Олени Пометун, координатора проекту та виконавчого директора організації «Вчителі за демократію та партнерство» Ігоря Сущенко, вчених та освітян 14 областей-учасниць проекту.

 

 

За інформацією:  ІА "Наголос"