Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
29 вересня 2013 р. Всi новини

Представники галузі науки та провідних ІТ-компаній домовилися про співпрацю з BIONIC

 

 

За сприяння Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України представники галузі вітчизняної науки та провідних ІТ-компаній домовилися про взаєморозуміння і співпрацю з українським інноваційним парком BIONIC Hill.

Так, 27 вересня в Кабінеті Міністрів України керівники Малої академії наук України, громадської організації «Вікіпедія Україна» (Wikiрedia) і компанії «Інфопульс-Україна» (Infopulse - один з найбільших аутсорсерів) підписали три партнерські меморандуми про взаєморозуміння і співпрацю з Інноваційним парком BIONIC Hill. Підписання документів відбулося у присутності Голови Держінформнауки Володимира Семиноженка.

Згідно з меморандумами, сторони мають намір у першу чергу налагодити тісну співпрацю в реалізації спільних освітніх проектів.

Крім того, організація «Вікіпедія Україна» надаватиме підтримку в наповненні україномовного розділу відкритої мережевої енциклопедії Wikiрedia інформацією про BIONIC Hill. Йдеться також про розміщення офісів «Інфопульс-Україна», лабораторій і представництва МАН на території Інноваційного парку тощо.

Голова Держінформнауки Володимир Семиноженко зазначив, що сьогоднішній день є знаковим для галузі ІТ-освіти: крім підписанні зазначених документів, відбудеться ще одна безпрецедентна подія в історії Україно – офіційне відкриття нового ІТ-університету - BIONIC University.

Він наголосив, що ця освітня ініціатива реалізовується Інноваційним парком BIONIC Hill на базі Києво-Могилянської академії із залученням висококласних фахівців-практиків провідних світових компаній. «Це створює базу для якісного стрибка в ІТ-освіті нашої країни», - заявив Володимир Семиноженко.

«Разом з ініціаторами ми зробили багато кроків для того, щоб це відбулося. Цього вдалося досягти завдяки підтримці нашого Президента щодо функціонування національного проекту та Уряду галузі ІТ», - наголосив Голова Держінформнауки.

Нагадаємо, що 27 вересня у Києві відбудеться офіційне відкриття першого в Україні відкритого міжкорпоративного IT-університету – BIONIC University, який є освітньою ініціативою українського інноваційного парку BIONIC Hill. В урочистостях візьмуть участь Віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко, Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко, голова КМДА Олександр Попов, команда інноваційного парку BIONIC Hill та представники міжнародних і українських IT-компаній. Планується, що з цієї нагоди до Києва прибуде делегація представників відомих навчальних закладів, високотехнологічних та консалтингових компаній.

 

 

За інформацією:   vnz.org.ua