Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
5 жовтня 2013 р. Всi новини

Українці матимуть більше можливостей для навчання в Європі

 

 

Від 2014 року українським студентам буде легше потрапити на навчання до європейських університетів  – Єврокомісія реформує програму студентських обмінів «Erasmus», повідомляє «Польське радіо».

Про те, як зміняться міжнародні освітні програми, дискутували учасники ІІІ-го Конгресу ініціатив Східної Європи, що проходить у Любліні.

«З наступного року ще більше студентів з України та інших держав-учасниць програми Східного партнерства зможуть потрапити до європейських університетів, – зауважує Збігнєв Ґнятковський, заступник директора представництва Єврокомісії у Польщі, – дотепер студенти з країн Східного партнерства не мали повного доступу до програми Євросоюзу «Erasmus for all». З нового року ж почне діяти нова ініціатива — «Erasmus Plus», вона заступить 7 старих програм, зокрема, популярні «Erasmus Mundus» i «Tempus».

Також на країни Східної Європи буде поширена ініціатива «Марія Склодовська-Кюрі» – програма, призначена на дослідження та розвиток академічних проектів.

Додамо, програма «Erasmus» заснована 1987 року. Вона забезпечує студентам можливість навчатися в університетах всіх країн ЄС за системою обмінів. Щоб стати учасником програми, студентам слід закінчити перший курс університету. Також необхідне знання іноземної мови.

Частина учасників програми отримує стипендію від Єврокомісії. Щороку участь у «Erasmus» беруть понад 200 тисяч чоловік.