Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
10 жовтня 2013 р. Всi новини

М. Азаров розповів, як не дати молоді втекти за кордон

 

 

Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що завдяки співпраці із ЦЕРН вдасться зупинити відтік талановитої молоді за кордон.

Про це він сказав під час засідання Уряду.

"У Женеві підписана Угода між Україною та Європейською організацією ядерних досліджень (ЦЕРН) про надання нашій державі статусу асоційованого члена. Тут ми стали першими серед країн Східної Європи. Поглиблення співробітництва з найавторитетнішою науковою фундацією в Європі і у світі – це еталон євроінтеграції України. Ми маємо всі підстави входити до міжнародних об’єднань на правах країни з самодостатнім науковим, унікальним технологічним та потужним промисловим потенціалом. Ми йдемо до Європи, як країна з визнаним світом науковим потенціалом і можливостями", - сказав М. Азаров. 

Він також додав, що підписання угоди дозволить Україні отримувати замовлення від ЦЕРН на виготовлення високотехнологічного обладнання.

"Наше  наукове співтовариство матиме можливість просувати свої і долучитись до створення новітніх світових технологій, братиме участь у спільних навчальних та дослідницьких програмах. Крім іншого, це зупинить відтік талановитої молоді за кордон. Українські вчені отримають додаткові можливості для фундаментальних досліджень з використанням найбільш сучасного обладнання, яке існує сьогодні в світі", - зауважив Прем'єр-міністр. 

Він наголосив, що статус асоційованого члена дозволить українським науково-дослідним установам і підприємствам брати участь у тендерах ЦЕРН і отримувати замовлення для різних проектів у галузі сучасної прикладної фізики, брати участь у створенні нових матеріалів, а також отримувати можливість розвивати дослідження в галузі ядерної медицини та технологій, нанотехнологій, інформаційних технологій та матеріалознавства тощо. 

"Сучасна, нова Україна є і повинна бути саме такою - всесвітньо визнаною науковою європейською державою", - резюмував М. Азаров.

 

 

За інформацією: ІА "Наголос"