Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
12 жовтня 2013 р. Всi новини

Вища освіта обійдеться Ізраїлю в 9 млрд. шекелів

 

 

"У кожної молодої людини в Ізраїлі має бути право отримати вищу освіту", - заявив Міністр освіти Шай Пірон напередодні відкриття академічного (навчального) року.

"Вища освіта є однією з основ ізраїльського суспільства та ізраїльської економіки, невід'ємною складовою міцного демократичного суспільства. Система вищої освіти є своєрідним трампліном для молодих людей , надаючи їм можливість влитися в суспільство і стати рушійною силою економічного прогресу . Ця система повинна бути доступна для всіх і надавати рівні можливості кожному з членів суспільства, особливо людям з фізичними обмеженнями" , - зазначив Пірон .

"На мою думку, зміцнення і просування системи вищої освіти в Ізраїлі має стати стратегічним пріоритетом. У найближчий рік я виділю 40 мільйонів шекелів , щоб гарантувати якість навчання і поліпшення доступу до установ для людей з обмеженнями. Потім буде виділено ще близько 50 мільйонів шекелів" , - підкреслив міністр.

У новому навчальному році 308 тисяч студентів будуть навчатися в 66 навчальних закладах : 7 університетах і одному " відкритому університеті" , 37 академічних коледжах і 21 коледжі , що готує вчителів .

34 % студентів , що навчаються на першу ступінь , роблять це в університетах і 66 % - у коледжах.

Загальний бюджет системи вищої освіти в цьому навчальному році складе 8,9 мільярда шекелів.

 

 

 

За інформацією: ІА "Наголос"