Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
20 липня 2010 р. Всi новини

Строки прийому документів від абітурієнтів закінчуються 31 липня і продовжені вони не будуть

 

Про це повідомив народний депутат від Партії регіонів, член парламентського Комітету з питань освіти і науки Максим Луцький.

За його словами, інформація деяких ЗМІ про те, що приймальні комісії будуть працювати на 2 тижні довше, не відповідає дійсності.

"Якщо ми зараз продовжимо термін прийому документів на 2 тижні, вийде, що комісії будуть працювати до 15 серпня. Потім у них ще буде 5 днів на те, щоб прийняти від абітурієнтів оригінали документів, так як більшість випускників приносить до ВНЗ копії. Це вже 20 число. І потім ще 5 днів на наказ Міністерства про зарахування. Разом, вже 25 серпня. Тобто, замість того, щоб вся вступна кампанія закінчилася до 10 серпня і всі абітурієнти встигли відпочити перед новим навчальним роком, вся ця суєта могла би розтягнутися мало не до кінця місяця. Це недоцільно, і Міністерство освіти на такий крок не піде", - повідомив депутат.

За його словами, у відомстві запланували низку заходів, що можуть дозволити провести вступну кампанію у заплановані строки (з 15 по 31 липня) та максимально організовано і злагоджено.

Як повідомлялося раніше, у зв'язку з напливом абітурієнтів у вступні комісії Міністерство освіти звернулося до керівників вищих навчальних закладів із пропозицією продовжити терміни прийому документів протягом дня. Серед інших рекомендацій - організувати продаж прохолодних напоїв, особливо мінеральної води, а також забезпечити функціонування медичних пунктів. Крім того, в міністерстві порадили збільшити кількість працівників приймальних комісій.

Також, Міністерство освіти і науки нагадало строки прийому документів та терміни зарахування вступників до вищих навчальних закладів.

 

   

По матеріалам: www.osvita.ua