Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
14 жовтня 2013 р. Всi новини

Випускникам залізничних вузів простіше знайти першу роботу, ніж юристам і айтішникам

 

 

Відсоток працевлаштованих за спеціальністю випускників-залізничників, які не мали досвіду роботи, становить близько 70%.

Ця цифра перевищує аналогічні показники інших професій - зокрема, юристів і IT-фахівців.

Як повідомили у прес-центрі Укрзалізниці, щорічно навчальні заклади залізничного профілю готують близько 3 тис. фахівців. У цьому році близько 2 тис. випускників навчальних закладів залізничного профілю працевлаштувалися в структурних підрозділах УЗ: перше робоче місце отримали близько 1,3 тис. випускників вузів і 600 випускників професійно-технічних училищ. Всі вони пройшли підготовку в рамках держзамовлення.

Для порівняння, за даними Київського міжнародного інституту соціології, по закінченні навчання знаходять роботу за фахом 60% юристів, 59% «айтішників» і 55% інженерів-технологів.

В Укрзалізниці кажуть, що високий показник серед випускників, приступили до роботи відразу ж після закінчення вишу, обумовлений тісною взаємодією залізничної адміністрації з профільними навчальними закладами. Як приклад в УЗ наводять спеціальний проект з укладання договорів про працевлаштування з найуспішнішими студентами.

«Минулого року було відібрано шістдесят успішних студентів, які навчалися на випускних курсах вищих навчальних закладів по всій Україні. З цими студентами підприємства залізничного транспорту уклали договори про підготовку, в яких були прописані гарантії працевлаштування», - розповів Михайло Головацький, начальник Головного управління кадрової та соціальної політики Укрзалізниці.

Проект з підготовки фахівців для залізничної галузі з числа студентів випускного курсу вищих навчальних закладів діє вже другий рік. У транспортних вишах Дніпропетровська, Харкова, Києва і Донецька зі студентами уклали двосторонні угоди. Учасники програми відвідували курси за спеціально розробленою освітній програмі. В якості мотивації студентам виплачували додаткову стипендію. Також учасники проекту проходили переддипломну практику на місцях майбутнього працевлаштування.

По закінченні навчання 59 випускників отримали перші робочі місця на посадах енергетиків, шляховиків, локомотивщиків, зв'язківців. Їм видали одноразову матеріальну допомогу в розмірі місячного окладу і надали можливість взяти участь у житловій програмі для залізничників. Цієї осені, враховуючи успішну апробацію програми, Укрзалізниця збільшила чисельність учасників проекту з підготовки фахівців для залізничної галузі до 90 студентів профільних ВНЗ.

 

 

 

За інформацією: ura-inform