Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
16 жовтня 2013 р. Всi новини

Українські компанії беруть на роботу молодь, "не зіпсовану" трудовими відносинами

 

 

 

Українські роботодавці вирішили брати на роботу молодь 20-30 років без досвіду.

Так, якщо раніше компанії шукали людей, які працювали раніше не менше трьох років, то зараз користуються популярністю студенти.

"Є компанії (причому як вітчизняні, так і іноземні), які шукають людей, не зіпсованих трудовими відносинами. Тих, кого вони зможуть виростити під себе, - повідомив "Вестям" виконавчий директор Асоціації професіоналів по управлінню персоналом HRFORUM Андрій Ніколов.

Роботодавці організовують для своїх співробітників навчальні курси та тренінги.

"Це можуть бути запрошені викладачі або фахівці, які багато чого досягли в своїй галузі. Стажують нових співробітників, а старим підвищують кваліфікацію. Наприклад, у IT-компаніях люди просто по колу ходять на такі курси, тому що їм потрібно постійно підвищувати свій рівень", - зазначила представник Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна Уляна Ходоровська.

Варто зазначити, що нині посилюється співпраця між великими компаніями і вишами.

"Представники великих фірм звуть студентів на стажування, а кращих забирають на роботу. Думаю, що ця тенденція може поширитися навіть на школи", - каже Ніколов.

"В основному це стосується сфери IT та хімічної промисловості, а територіально - Києва, Донецька, Харкова і Львова", - додав заступник директора департаменту вищої освіти МОН Микола Фоменко.

Таким чином, в Україні зростає кількість молодих начальників. Компанії воліють віддавати керівні посади своїм, а не найманим працівникам.

"Зростає кількість молодих керівників - до 30 років. І природно, що, якщо людина недовго попрацювала на лінійній позиції, добре себе зарекомендувала і стала керівником, потім вона навряд чи піде працювати в інше місце", - сказала Уляна Ходоровська.

Крім того, зараз на українському ринку праці все більше цінуються універсальні працівники, які крім своєї спеціалізації, щонайменше добре орієнтуються в інтернеті, знають англійську та хоча б початковий рівень графічних навичок.

За словами експертів, роботодавці в свою чергу, щоб утримати співробітників використовують їх нематеріальне мотивування. "Підвищувати зарплату - це само собою, але шукають й інші стимули. У хід йдуть гнучкий графік, скасування дрес-коду, гарний офіс, цікаві корпоративи, запрошення психотерапевтів", - говорить Ходоровська.

При цьому, якщо раніше поліпшити життя своїх співробітників намагалися тільки у великих компаніях, то тепер це все частіше зустрічається і на середніх підприємствах. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що випускникам залізничних вишів простіше знайти першу роботу, ніж юристам і айтішникам.

 

 

 

За інформацією: "Вести"