Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
19 жовтня 2013 р. Всi новини

Київські та московські школи співпрацюватимуть

 

У рамках Днів Києва в Москві, які тривають з 17 до 19 жовтня 2013 року, у столиці Росії відбувся Міжнародний круглий стіл з теми: «Міжнародні освітні проекти ЮНЕСКО як механізм нових підходів до змісту освіти».

У круглому столі взяли участь директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації Оксана Добровольська, керівники навчальних закладів Москви та Києва.

«Проект асоційованих шкіл ЮНЕСКО – один із найбільш успішних і тривалих проектів ООН. Такі школи у світі – це навчальні заклади, які мають власне бачення і власні реальні дії на шляху до вирішення глобальних проблем людства. Асоційовані школи обмінюються досвідом, працюючи у спільних міжнародних проектах, формуючи таким чином імідж країни, яку вони представляють. Сьогодні в Україні 70 таких шкіл, і приємно, що в Києві 36 загальноосвітніх навчальних закладів є асоційованими школами ЮНЕСКО. Ці школи відрізняються вищою якістю освіти, інноваційною діяльністю, гармонізацією стосунків між учителем та учнем, демократичністю та розвитком самоврядування, високим авторитетом тощо. Це бренд столичної освіти», – сказала під час виступу на круглому столі Оксана Добровольська.

За результатами засідання його учасники підписали Угоду про співробітництво між асоційованими школами ЮНЕСКО Києва та Москви в галузі міжнародної і полікультурної освіти, у тому числі з проблематики діалогу цивілізацій, культурного та релігійного різноманіття, збереження всесвітньої культурної спадщини, виховання у дусі толерантності та культури миру, демократії та забезпечення прав людини. Така угода підписана вперше серед шкіл країн СНД. Вона передбачає низку напрямків. Зокрема:

• освітня діяльність і гуманітарне просвітництво;
• підвищення кваліфікації керівних і педагогічних кадрів;
• спільні науково-методичні та практичні розробки з метою набуття та передачі знань, формування вмінь і навичок усіх учасників освітнього процесу за напрямами співробітництва;
• обмін інноваційним досвідом і практичними напрацюваннями, трансляція кращих управлінських і педагогічних практик за напрямами співробітництва;
• спільна організація та участь у конференціях, семінарах, круглих столах, фестивалях, конкурсах, інших заходах за тематикою міжнародної та полікультурної освіти;
• широке використання комунікативних та інформаційних технологій у сфері освіти, включаючи різні форми дистанційної освіти;
• спільні дослідження та видання за профілем діяльності, формування єдиного інформаційного простору;
• культурно-освітній туризм.

З метою розвитку співробітництва сторони зобов’язуються при розробці та реалізації конкретних проектів і програм у пріоритетному порядку залучати освітні організації-учасників мережевої взаємодії, які є підписантами цієї угоди.

Освітні організації за напрямами діяльності також співпрацюватимуть з Кафедрою ЮНЕСКО Московського інституту відкритої освіти. За словами завідуючого Кафедри Юрія Горячева, співпраця між передовими навчальними закладами обох столиць – це можливість обмінятися безцінним унікальним досвідом, який має кожна асоційована школа ЮНЕСКО.

Угода передбачає відкритий характер співпраці і можливість приєднання до нього інших зацікавлених учасників.

 

 

 

За інформацією: ІА "Наголос"