Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
20 жовтня 2013 р. Всi новини

"Відкритий світ" оголосив конкурс на залучення 10% шкіл для участі у II-му етапі

 

17 жовтня Національний проект «Відкритий світ» оголосив про початок ІІ етапу, за результатами якого учні 6-8 класів з 2000 шкіл стануть учасниками Нацпроекту і отримають сучасне навчальне обладнання: комп'ютери вчителів, цифрові лабораторії та мультимедійні комплекси.

Про це повідомив Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів.

«За дорученням Президента України до кінця року понад 10% шкіл України отримають нове інтерактивне мультимедійне обладнання. Сьогодні ми оголошуємо конкурс, за результатами якого будуть відібрані 2000 шкіл, які стануть учасниками Національного проекту. Цей конкурс відображає одне з найважливіших завдань Національного проекту – рівний доступ до якісної освіти всіх учнів із різних куточків України. Тобто участь у ньому на рівних правах зможуть взяти, і міські, і сільські школи», - сказав В.Каськів.

За словами Голови Держінвестпроекту, у рамках реалізації  ІІ етапу Національний проект «Відкритий світ» продовжує співпрацю з провідними лідерами IT-ринку Microsoft, Cisco, Intel, Epson, Tryniti.

В.Каськів додав, що до кінця 2015 року, як це передбачено вже III етапом Національного проекту, новітні технології будуть впроваджені у всі 17 тисяч шкіл України.

У конкурсі зможуть прийняти участь школи, які мають підключення до мережі Інтернет. Оцінюватиметься рівень підготовки їхніх вчителів до роботи з обладнанням, а також кількість учнів у 6–8 класах.

Керівник Національного проекту Руслан Свірський наголосив: «Під час конкурсу ми хочемо виявити в українських школах справжніх ентузіастів новітніх технологій, ми не маємо наміру їх адміністративно нав’язувати, а навпаки шукаємо тих людей, які прагнуть навчатися за допомогою новітнього навчального обладнання. Саме тому ми пропонуємо усім вчителям, учням та їхнім батькам, які хочуть, щоб їхня школа перемогла, відзняти відеоролик «Чому цей проект має впроваджуватися в їхньому освітньому закладі», розмістити його в Інтернеті та надіслати посилання на адресу http://form.educom.ua ».
До складу комісії, яка оцінюватиме відеоролики та визначить перелік 2000 шкіл, увійшли провідні компанії з IT-сфери, зокрема: Microsoft, Intel, Wikimedia.

Як зазначив Руслан Свірський, прийняття заявок та відеороликів від шкіл та учнів триватиме до 17 листопада поточного року. Оголошення переможців відбудеться 26 листопада 2013 року.

Під час заходу також було презентовано роботу освітнього порталу, мультимедійних комплексів та продемонстровано електронний взаємозв’язок «Вчитель-учень-батьки».

У заході взяли участь представники з Міністерства освіти й науки України, Асоціацій підприємств інформаційних технологій України, керівництво компаній в Україні Microsoft, Intel, Wikimedia.

 

 

За інформацією: educom.ua