Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
21 жовтня 2013 р. Всi новини

Завтра відкривається виставка «Інноватика в сучасній освіті»

 

У вівторок 22 жовтня в Києві розпочне роботу виставка-презентація, в ході якої буде представлено інноваційні досягнення та освітні послуги національних та закордонних навчальних закладів, наукових установ, центрів, компаній, що працюють на терені освіти.

В освітньому форумі братимуть участь близько ста вітчизняних університетів, академій і коледжів, представники яких ознайомлять випускників шкіл та майбутніх студентів із напрямами підготовки, програмами навчання, розкажуть про перспективи сучасних професій, особливості підготовчих курсів та умови вступу до своїх навчальних закладів у 2014 році.

Зокрема, участь у виставці візьмуть представники відомих класичних університетів: Київського національного університету ім. Шевченка, Сумського державного університету, Таврійського національного університету ім. Вернадського, Кременчуцького національного університету ім. Остроградського.

Павільйон інженерно-технічної освіти представлятимуть Харкiвський національний унiверситет радiоелектроніки, Національний аерокосмiчний унiверситет «Харківський авіаційний інститут», Національний технічний університет «ХПІ», Вiнницький національний технiчний університет, Полтавський національний технiчний унiверситет ім. Кондратюка, Національний унiверситет "Львiвська полiтехнiка".

Свої експозиції презентуватимуть транспортні та будівельні університети: Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту ім. Лазаряна, Херсонська державна морська академія, Одеська державна академiя будiвництва та архітектури, Національний унiверситет харчових технологій, Національний транспортний університет, Харкiвський національний університет мiського господарства ім. Бекетова.

Майбутні освітяни зможуть ознайомитися з умовами вступу і навчання у відомих педагогічних вишах країни: Південноукраїнському національному педагогічному університеті, Київському університеті ім. Грінченка; Уманському державному педагогiчному унiверситеті ім. Тичини, Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті ім. Сковороди, Кіровоградському державному педагогiчному унiверситеті ім. Винниченка.

Абітурієнти, яких цікавить здобуття медичної освіти, зможуть поспілкуватися зі студентами і викладачами Національного медичного університету ім. Богомольця, Львівського національного медичного університету ім. Галицького, Дніпропетровської медичної академії МОЗ України, Житомирського інституту медсестринства тощо.

Аграрну освіту представлятимуть Національний університет біоресурсів і природокористування України, Вінницький національний аграрний університет та інші.

У ході освітнього форуму навчальні заклади презентуватимуть інноваційні розробки, досвід упровадження інновацій у діяльність вищого навчального закладу як необхідну складову підготовки фахівців для сучасного ринку праці, інноваційні ідеї і проекти, педагогічні технології, новітні методики.

Уперше у межах виставки буде представлений освітній павільйон 19 вищих навчальних закладів Китайської Народної Республіки, представники яких запропонують програми академічного обміну студентами, аспірантами і викладачами, співробітництво в галузі освіти, проведення спільних наукових і технічних досліджень, конференцій і семінарів, обмін академічною інформацією. Освітній павільйон китайських університетів працюватиме впродовж двох днів 22 і 23 жовтня з 10.00 до 18.00.

Також під час виставки буде представлено 36 підприємств, виробників та дистриб’юторів сучасного обладнання, які презентуватимуть електронні та технічні новинки освітнього ринку, можливості, переваги та досвід їх упровадження у навчальний процес.

Компанія «МТС УКРАЇНА» запрошує відвідувачів на інноваційний урок: «Мобільна академія для батьків»: 13-річний мобільний професор навчить всіх бажаючих користуватись новітніми технологіями лише за 20 хвилин.

23 жовтня в конференц-залі № 1 компанія «Панасонік» проведе презентацію «Основи ефективного використання інтерактивних комплексів в освіті».

З нагоди 10-річної співпраці в галузі ІКТ в освіті компанія «Інтел Україна» презентує міжнародні освітні програми, спільний проект "Сучасні рішення для освіти" від компаній Intel, "Навігатор" та "Розумники", комплексні рішення для школи від компанії "Сенкател".

Програмою виставки передбачено нагородження переможців конкурсу з тематичних номінацій, а також нагородження керівників навчальних закладів дипломами «Лідер національної системи рейтингового оцінювання вищих навчальних закладів України» за 2013 рік.

Однією з провідних цілей виставки є надання майданчика для професійного спілкування освітян з різних регіонів країни, які зможуть обмінятися власним досвідом реалізації інноваційних проектів, обговорити проблеми сучасного навчального процесу та налагодити зв’язки з однодумцями з інших регіонів. З цією метою, впродовж трьох днів, відбудеться більше сотні тематичних семінарів, науково-практичних конференцій та «круглих» столів.

Дирекція виставки запрошує керівників та працівників навчальних закладів, представників професійної спільноти, студентів, учнів та їх батьків на виставку, що стане змістовним та ефективним простором для всіх відвідувачів.

Виставка працюватиме у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» (вул. Салютна, 2-Б, павільйон № 1, вхід D) з 22 до 24 жовтня 2013 року.

 

 

 

За інформацією: ІА "Наголос"