Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
21 жовтня 2013 р. Всi новини

Охочих пройти ЗНО будуть інформувати смсками

 

Інформувати про зміни, що стосуються зовнішнього незалежного тестування, в 2014 році будуть за допомогою смс-повідомлень.

Новини прийдуть на телефони старост випускних класів та вчителів, щоб ті передавали інформацію учням.

Про таке нововведення заявили в Івано-Франківському регіональному центрі оцінювання якості освіти, який охоплює також Чернівецьку, Тернопільську та Закарпатську області. Таке додаткове інформування також вирішив запровадити і Київський центр (Київська, Чернігівська та Черкаська області). Інші центри будуть впроваджувати цю систему за бажанням.

Тим часом з 1 листопада розпочнеться реєстрація на пробне тестування, яка триватиме до кінця місяця. Подати заявку можна буде на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти. А випробувати свої знання в тестах старшокласники зможуть у березні, протягом двох днів. 22 березня проведуть тестування з української мови та літератури, хімії , фізики, російської мови, всесвітньої історії та з іноземних мов. А 29 березня - з математики, історії України, біології, географії, всесвітньої літератури.

«Пробні тести - платні. Цього року сума не змінюється, і абітурієнтам доведеться заплатити 89 грн, щоб спробувати свої сили у ЗНО, - говорить директор Київського регіонального центру тестування Світлана Сакаєва. - Номери розрахункових рахунків будуть доступні під час реєстрації».

Нагадаємо, у ЗНО-2014 не буде жодних змін. Абітурієнти, як і вучасники ЗНО минулих років, зможуть написати тести не більше, ніж з чотирьох предметів з 11 запропонованих. Нових дисциплін не буде.

 

  

 

За інформацією: Євроосвіта