Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
24 жовтня 2013 р. Всi новини

Міністр освіти розповів про досягнення в освіті за три роки

 

 

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник повідомив, що якісні показники в середній загальній освіті значно зросли за останні три роки.

Про це він сказав під час парламентських  слухань на тему: «Доступність та якість загальної середньої освіти: стан і шляхи поліпшення».

Міністр зауважив, що наразі впроваджується ряд реформ в системі освіти. 
 
«Три роки тому цього ніхто не робив. Проводити реформу в економічну кризу важко. Зрозуміло, що основна проблема в цьому – фінансування», - сказав міністр.
 
Попри це, він зазначив, що міністерство освіти веде роботу із профільними економічними відомствами, які максимально намагаються допомогти міністерству освіти у впровадженні нових реформ.
 
«Окрім цього, заробітна плата за останні три роки збільшувалася 18 разів. Звичайно, вона не надто зросла, однак, в середньому збільшення відбулося всередньому на 1000 грн. І в цьому питанні хочу висловити подяку профспілці за співпрацю в цьому напрямку», - зауважив міністр.
 
Д. Табачник також підкреслив, що для того, аби якість освіти зростала, повинна будти і тісною співпраця і між виконавчою та виконавчою гілками влади. «Потрібні нові законодавчі акти. За останній календарний рік не прийнято жодного акту щодо середньої загальної освіти. Попри це, Президент України Віктор Янукович затвердив Стратегію розвитку освіти до 2021року. І нам є над чим працювати», - наголосив міністр.
 
Він додав, що за оцінками іноземних експертів, в 2013 році за якістю українська середня освіта займає 45 місце (із більше 100 країн, - ред..), хоча три роки тому цей показник був на 56 позиції.

 

  

 

За інформацією:  ІА "Наголос"