Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
23 липня 2010 р. Всi новини

Міністерство освіти і науки оприлюднило лист щодо продовження строків прийому заяв і документів від абітурієнтів та проведення вступних екзаменів

 

Зокрема, в листі МОН № 1/9-507 від 22 липня, адресованому регіональним управлінням освіти та керівникам вищих навчальних закладів зазначається, що враховуючи звернення вступників та їх батьків, Міністерство освіти і науки продовжує строки прийому заяв і документів від вступників.

Відтак, прийом документів від абітурієнтів до вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації, незалежно від форми власності і підпорядкування, на денну форму навчання буде проводитись:

  • на основі повної загальної середньої освіти до 5 серпня;
  • на основі повної загальної середньої освіти, для абітурієнтів які мають складати вступні екзамени, до 27 липня. Вступні екзамени та творчі конкурси провести з 28 липня по 5 серпня;
  • на основі базової загальної середньої освіти до 27 липня. Вступні екзамени та творчі конкурси провести з 28 липня по 5 серпня.

Зарахування вступників на основі базової та повної загальної середньої освіти на денну форму навчання за державним замовленням здійснити не пізніше 15 серпня, за кошти фізичних та юридичних осіб - після зарахування на місця державного замовлення відповідного напряму підготовки (спеціальності), але не пізніше 25 серпня, йдеться в документі.

Зважаючи на те, що абітурієнти, які вже подали заяви та документи до вищих навчальних закладів, поінформовані про строки проведення вступних екзаменів та творчих конкурсів, що визначені правилами прийому, Міністерство освіти і науки рекомендує провести їх у дві сесії: першу за раніше встановленим розкладом, другу по завершенню прийому документів відповідно до цього листа.

Водночас у листі наголошується, що строки прийому заяв та документів на навчання без відриву від виробництва (вечірнє, заочне, екстернат) визначаються правилами прийому до вищого навчального закладу відповідно до п. 5.10 Умов прийому до вищих навчальних закладів України.

З метою забезпечення ефективної роботи приймальних комісій повторно звертаємо увагу керівників вищих навчальних закладів на необхідність збільшення чисельності технічних працівників приймальних комісій та продовження протягом дня терміну прийому заяв і документів від вступників, зазначається в листі підписаному Міністром освіти і науки України.

     

 

По матеріалам: www.osvita.ua