Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
14 листопада 2013 р. Всi новини

МОН затвердило вимоги, необхідні для дистанційного навчання

 

 

МОН України затвердив мінімальні вимоги, необхідні для надання освітніх послуг за дистанційною формою навчання.

Вимоги охоплюють питання організаційного, науково-методичного, матеріально-технічного, програмного та інформаційного забезпечення вищих навчальних закладів, закладів післядипломної освіти, наукових, освітньо-наукових установ (далі - навчальні заклади).

Також є вимоги і до кадрів навчальних закладів.

Звичайно, обов'язковими умовами є наявність ліцензії на підготовку фахівців за заочною формою навчання з тим напрямами підготовки (спеціальностями), за якими вводиться (здійснюється) дистанційна форма навчання, та рішення Вченої (педагогічної) ради навчального закладу щодо введення дистанційної форми навчання за певними напрямами підготовки (спеціальностями).

Крім того, в таких освітніх закладах повинен бути підрозділ з відповідним кадровим, матеріально-технічним та фінансовим забезпеченням, яке організаційно і технологічно підтримує навчання за дистанційною формою. Кожен працівник такого підрозділу повинен бути забезпечений комп'ютером, для інших працівників - один комп'ютер на чотирьох.

"Наявність серверів з цілодобовим режимом доступу для створення, накопичення і передачі даних, необхідних для дистанційного навчання та управління навчальним процесом, локальної інформаційно-комунікаційної мережі з доступом до мережі Інтернет та наявність ліцензійного програмного забезпечення - ще одні з обов'язкових вимог для відповідних навчальних закладів", - йдеться в наказі МОН від 30.10.2013 р. № 1518.