Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
16 листопада 2013 р. Всi новини

Умови розвитку молоді та можливості для її самореалізації обговорили до Дня студента

 

 

Найголовніше сьогодні – забезпечити умови розвитку молоді та можливості для її самореалізації.

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час зустрічі зі студентами вищих навчальних закладів Чернігівщини з нагоди Дня студента.

Сьогодні студентство 23 вищих навчальних закладів області налічує понад 21 тисячу молодих людей денної форми навчання. Це – потужний кадровий потенціал, завдяки якому відбуватиметься поліпшення економічного та соціального становища в регіоні, відродження національно-духовних традицій українського народу.

Молодь Чернігівщини проявляє свою активну життєву позицію у багатьох сферах життєдіяльності краю. Студенти є ініціаторами і виконавцями багатьох цікавих проектів, активно залучаються до реалізації обласної програми «Молодь Чернігівщини» на 2011-2015 роки.

Чернігівщина пишається студентами, які отримують іменні стипендії Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, стипендії імені М.С.Грушевського та обласної державної адміністрації.

Вагомими є здобутки студентської молоді регіону. Дванадцять юнаків і дівчат стали призерами з різних навчальних дисциплін Всеукраїнської студентської олімпіади 2012–2013 навчального року. Успішно виступили наші студенти на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді, виборовши 2 золоті та 2 срібні медалі.

Очільник області також відзначив діяльність єдиної в Європі Міжнародної літньої польової школи молодих археологів, яка створена на базі Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка. До її складу входять студенти, магістри та аспіранти майже з 30 університетів України та інших країн, а результати проведених досліджень відзначаються високим рівнем та науковою новизною.

Студентів також привітав голова обласної ради Анатолій Мельник.

Насамкінець усі присутні мали нагоду ознайомитися з досягненнями вихованців вищої школи нашій області – студенти провідних вузів презентували свої навчальні заклади, а також насичене та цікаве студентське життя.

 

 

 

За інформацією: "Високий Вал"