Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
19 листопада 2013 р. Всi новини

Молоді вчені можуть отримати гранти від Кабміну

 

 

Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації оголосило конкурс проектів, що претендують на одержання грантів Кабінету Міністрів колективам молодих учених для проведення прикладних наукових досліджень і науково-технічних розробок за пріоритетними напрямками розвитку науки і техніки.

Як повідомив Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко, конкурс триватиме з 20 по 30 грудня 2013 року. Він проводитиметься за такими пріоритетними напрямками науки і техніки як: інформаційні та комунікаційні технології; енергетика та енергоефективність; раціональне природокористування; науки про життя, нові технології профілактики та лікування найпоширеніших захворювань; нові речовини і матеріали.

“Гранти надаються для підтримки прикладних наукових досліджень і науково-технічних розробок, які спрямовані на створення принципово нових технологій, засобів виробництва, матеріалів та іншої наукоємної продукції”, — зазначив Голова Держінформнауки.

Він додав, що грант може отримати колектив молодих учених (максимум 10 осіб), вік яких не перевищує 35 років.

“Вагомим стимулом для участі у конкурсі є так званий призовий фонд — грант надається на конкурсній основі у розмір до 1 млн. гривень на 2014-2015 роки”, — повідомив В.Семиноженко.

Пропозиції щодо переможців та обсягів фінансування за кожним проектом готує конкурсна комісія, яка створюється Держінформнауки, а кінцеве рішення приймає Кабінет Міністрів. При цьому інформаційне та організаційне забезпечення здійснює Держінформнауки.

Нагадаємо, що 29 серпня 2012 року Уряд прийняв постанову “Про заснування грантів Кабінету Міністрів України колективам молодих вчених для виконання прикладних наукових досліджень і науково-технічних розробок за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки”. Документ набрав чинності з 1 січня 2013 року.

Специфіка зазначених грантів полягає в тому, що вони надаватимуться не за вже наявні здобутки, а для виконання перспективних високотехнологічних проектів, які відбиратимуться на конкурсній основі. Щорічне проведення конкурсу проектів прикладних наукових досліджень і науково-технічних розробок за пріоритетним напрямами розвитку науки і техніки колективів молодих учених забезпечує Держінформнауки.

Відібрані проекти реалізовуватимуться на матеріально-технічній базі існуючих наукових установ або університетів, а кошти носитимуть цільовий характер. Це унеможливить розчинення грантів у загальному фінансовому “котлі” наукової установи.

Заснування урядових грантів дозволить перспективним українським ученим професійно реалізуватися на Батьківщині, а саме — надасть їм змогу ще в достатньо молодому віці сформувати власні наукові школи та свої лабораторії.

 

 

За інформацією:  ІА "Наголос"