Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
22 листопада 2013 р. Всi новини

Україна презентувала вищу освіту на міжнародній виставці в Китаї

 

 

Україна успішно представила експозицію “Education in Ukraine” на міжнародній виставці CHINA EDUCATION EXPO 2013, яка проводилася в Пекіні і Сіані (Китай) за підтримки Міністерства освіти Китайської Народної Республіки.

CHINA EDUCATION EXPO – найголовніша освітня подія в КНР, яка проводиться уже 13 років поспіль. Саме тут університети різних країн мають можливість презентувати свої програми на найбільшому в світі рекрутинговому ринку. Щороку виставку відвідує близько 70 тисяч осіб.

Метою участі України у виставці було презентувати та популяризувати систему освіти України та українські освітні послуги; ознайомити відвідувачів виставки з можливостями освіти в Україні, вищими навчальними закладами, перевагами здобуття освіти в Україні, а також зацікавити потенційних студентів та їхніх батьків отримати вищу освіту саме в Україні.

«Ми вже вдруге представляємо українську освіту китайській молоді і щиро раді, що за рік кількість зацікавлених в Україні зросла. Україну в Китаї цього року презентували Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Вінницький національний технічний університет, Одеський національний університет імені І.І. Мечникова, Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка, а також Національна металургійна академія України. Враховуючи минулорічний досвід, ми розуміли, що цікавить китайську молодь, і максимально підготувалися, щоб зацікавити наших потенційних студентів. Крім того, наші представники ближче ознайомилися з ринком навчальних послуг Китаю, його специфікою, можливостями та перспективами», - повідомила директор державного підприємства «Інформаційно-іміджевий центр» при Міністерстві освіти і науки України Вікторія Сергієнко.

Українська експозиція викликала інтерес у відвідувачів виставки, серед яких були студенти і учні старших класів школи, їхні батьки, представники ЗМІ та дипломатичного корпусу, компаній з підбору персоналу, посередницьких компаній з освітніх та консультаційних послуг.

Презентація української вищої освіти в Китаї стала добрим продовженням популяризації освітньої системи, а також дала поштовх до збільшення кількості студентів з КНР в українських вищих навчальних закладах.

Варто зазначити, що зараз спостерігається тенденція розвитку відносин на рівні університетів. Китайські університети зацікавлені в обміні студентів між нашими країнами і прагнуть посилати своїх студентів навчатися за кордон, переймати новий досвід та привозити нові ідеї.

«Під час виставки у нас були широкі можливості спілкування з потенційними абітурієнтами та (і це дуже важливо з огляду на майбутнє) з представниками китайських та інших іноземних фірм. Спілкування з китайськими партнерами підтверджує, що китайська сторона поступово переносить наголос з навчання китайських громадян в Україні на двосторонній рух, тобто на збільшення чисельності українських студентів в КНР. Саме тому Україна повинна брати це до уваги і розвивати шляхи і методи роботи саме у Китаї», - повідомив проректор Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова з науково-педагогічної роботи, доцент, кандидат фізико-математичних наук, Сергій Федорович Скороход.

Виставку, на якій був розміщений стенд, що презентував можливості отримання вищої освіти в Україні, відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол України в КНР Олег Олексійович Дьомін, перший секретар посольства Ігор Володимирович Денисюк та кореспондент Укрінформу Ольга Танасійчук. Вони зазначили, що участь України та українських університетів у виставці відіграє дуже важливу роль для розвитку відносин між двома країнами та залучення більшої кількості студентів з КНР в українські ВНЗ; важливо розширювати презентацію української освіти в КНР шляхом представлення більшої кількості університетів та розширення можливостей участі в освітніх виставках.

 

 

За інформацією:  ІА "Наголос"