Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
28 листопада 2013 р. Всi новини

Під час написання міністерських тестів школярі списують рішення, викладені в Мережі

 

 

Результати всеукраїнського моніторингу якості середньої освіти не покажуть реальні знання учнів, впевнені вчителі, адже відповіді з'явилися в інтернеті задовго до самих тестів.

Про це повідомляють Вести.

"Мене здивувало, що хвилин через 15 після початку тесту кілька учнів вже здали готові роботи. Їх відповіді були правильними. Так швидко не впоралися із завданням навіть відмінники. Я впевнений, що вони списали, користуючись інтернетом в смартфоні, - каже вчитель української мови з Сімферополя. - Про це говорили і мої колеги з інших предметів. Хоча тести в цілому об'єктивні і добре складені".

Така ж ситуація спостерігається і в інших школах, з'ясували журналісти видання. "Тести ще не почалися, а в Мережі вже книжки з відповідями! - обурюється директор маріупольської школи № 65 Богдан Хомусяк. - Може вийти, що у нас буде країна суцільних відмінників".

Крім того, вчителі обурюються, що доводиться збирати гроші на збірники для тестування (в середньому по 12 гривень). Батьки не завжди охоче здають гроші, тому в деяких школах брали з фонду класу.

Проблеми в списуванні чиновники не бачать: "Школярам, які списували, це не завадить отримати об'єктивну картину знань. Цей момент був врахований при складанні тесті , а вчителі в школах не допрацювали і дозволили списати", - упевнений директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міносвіти Олександр Удод. Він вважає, що примушувати учнів здавати перед тестом телефони та інші гаджети нераціонально.

Нагадаємо, моніторинг серед 5 -х і 10 -х класів стартував 12 листопада. До 11 грудня діти пишуть тести з основних шкільних предметів , результати дослідження отримають до лютого.