Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
17 грудня 2013 р. Всi новини

МОН спільно з Європейським фондом освіти працюють над удосконаленням системи ПТО

 

 

Міністерство освіти і науки України плідно співпрацює з Європейським фондом освіти щодо вдосконалення національної системи професійно-технічної освіти відповідно до європейських стандартів.

Одним із аспектів співробітництва є участь України у Туринському процесі, який передбачає аналіз системи професійно-технічної освіти країн-партнерів Європейського фонду освіти. Україною підготовлено звіти за 2010 та 2012 роки. Про це повідомили у прес-службі Міносвіти.

Беручи до уваги значні успіхи у підготовці таких звітів, Україна обрана для апробації методології Туринського процесу на регіональному рівні у рамках пілотного проекту «Туринський процес – регіональний рівень». Визначено п’ять пілотних регіонів: Вінницьку, Дніпропетровську, Сумську, Хмельницьку області та місто Київ.

9-10 жовтня 2013 року відбувся установчий семінар у місті Києві, який мав на меті ознайомити представників обраних регіонів із завданнями пілотного проекту, методологією аналізу професійно-технічної освіти, яка застосовується у рамках Туринського процесу, графіком підготовки регіональних звітів тощо.

12 грудня 2013 року у місті Києві пройшла моніторингова робоча зустріч представників Європейського фонду освіти та Міністерства освіти і науки України з пілотними регіонами. Учасники зустрічі обговорили проблемні питання, які виникли при підготовці регіональних звітів за методологією Туринського процесу. Також були узгоджені кінцеві терміни підготовки звітів.

Презентація регіональних звітів відбудеться під час конференції у березні 2014 року за участю представників інших областей України та зарубіжжя.

 

 

За інформацією: ІА "Наголос"