Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
6 серпня 2010 р. Всi новини

Вчора, 5 серпня 2010 року закінчився прийом документів від вступників на денну форму навчання

 

Сьогодні вищі навчальні заклади мають оприлюднити перші рейтингові списки вступників.

Після цього вступники матимуть п’ять днів (з 6-го по 10 серпня включно) для того щоб визначитись з вузом та подати до нього оригінали вступних документів.

З 11 серпня вузи мають скласти нові рейтингові списки для проведення "другої хвилі" вступної кампанії, яка продовжуватиметься до 15 серпня.

Якщо у вищому навчальному закладі з усього числа бюджетників "першої хвилі" протягом 5 днів декілька абітурієнтів не принесли документи, то їх місця займуть ті абітурієнти, які йшли за ними наступними за рейтингом.

Як повідомив заступник директора Департаменту вищої освіти і начальник відділу моніторингу вищої освіти Микола Фоменко, на те, щоб подати свої оригінали, у абітурієнтів "другої хвилі" також буде 5 днів.

"При цьому, в умовах прийому деяких вузів прописано те, що в "другу хвилю" вони беруть тільки тих, у кого в приймальні лежать оригінали, наприклад, таке правило є в КНУ ім. Шевченко", - зазначив Фоменко.

Але в цьому випадку також будуть враховуватися бали: зарахують абітурієнтів з найсильнішими результатами.

Зарахування вступників на основі базової та повної загальної середньої освіти на денну форму навчання за державним замовленням здійснюється не пізніше 15 серпня. Тобто, 16 серпня вузи повинні оприлюднити остаточні списки абітурієнтів, які будуть зараховані на "бюджет".

Після цього почнеться набір на "контракт", що продовжуватиметься до 25 серпня.

Формування та оприлюднення рейтингового списку вступників, а також коригування списку рекомендованих до зарахування має відбуватись з дотриманням умов, викладених в розділах п’ятнадцятому та вісімнадцятому Умов прийому до вищих навчальних закладів.

 

 

По матеріалам: www.osvita.ua