Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
9 серпня 2010 р. Всi новини

6 серпня частина абітурієнтів дізнається, до якого вузу вони можуть бути зараховані. Тепер головне - встигнути подати оригінали документів на обрану спеціальність

 

Всі вузи оприлюднять списки рекомендованих до зарахування на інформаційних стендах біля приймальних комісій. Іногороднім доведеться задовольнятися інформацією на сайті www.vstup.info.

Деякі великі вузи (наприклад, КНУ ім. Шевченка, Національний педуніверситеті ім. Драгоманова, КПІ) оприлюднять списки рекомендованих до зарахування на своїх офіційних сайтах. Так само зроблять вузи, у яких були проблеми з передачею даних до системи "Конкурс".

Крім того, великі столичні вузи обіцяють інформувати своїх абітурієнтів електронними листами, SMS і навіть телефоном. Але міністр освіти Дмитро Табачник порадив вступникам дізнаватися результати самостійно.

Вступники, які побачили свої імена серед зарахованих на бюджет, повинні надати оригінали всіх документів до приймальної комісії до 10 серпня.

Як пише "Комсомольська правда", за абітурієнтів це можуть зробити їхні близькі родичі. Адже через продовження терміну прийому документів багато вступників були змушені відмовитися від відпочинку.

"За умовами вступу, заяву і оригінали документів абітурієнт повинен принести до приймальної комісії особисто. Але якщо мова йде про надання оригіналів документів абітурієнта, який вже є у списку зарахованих, то допускається, щоб за нього це зробили родичі - батьки, брат чи сестра. Проте сторонній людині краще не довіряти цю місію, адже вона може переплутати факультет чи спеціальність", - попереджає начальник відділу моніторингу вищої освіти МОН Микола Фоменко.

Разом з оригіналами документів батькам потрібно взяти паспорт та на всяк випадок свідоцтво про народження абітурієнта, а також розписку про отримання документів, яку видавали в приймальній комісії.

Підтвердив таку можливість і голова Ради ректорів України, ректор КНУ ім. Шевченка Леонід Губерський. "Якщо дитина на відпочинку, то нехай відпочиває. А оригінали можуть принести і батьки, чому б і ні", - говорить Губерський.

Якщо в приймальній комісії відмовляються приймати документи від родичів, у Міністерстві освіти радять звернутися зі скаргою на гарячу лінію міністерства - (044) 486-28-49.

Тим, хто не знайшов своє прізвище у списках 6 серпня, не варто впадати у відчай. Після 10-го числа почнеться "друга хвиля" зарахування. Місця тих, хто не подав оригінали документів, займуть абітурієнти, які перебували на кілька позицій нижче.

 

 

По матеріалам: www.kp.ua