Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
10 серпня 2010 р. Всi новини

Абітурієнти подавали заяви відразу на кілька факультетів, а вступили на один. "Друга хвиля" обіцяє бути гарячою

 

Сьогодні останній день подання до вищих навчальних закладів оригіналів документів для тих, хто поступає на бюджет у "першій хвилі".

У вуз потрібно принести атестат, сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, медичну довідку та фотографії. Той, хто не потрапив у списки рекомендованих до зарахування, але має високий рейтинг і після відмови кого-небудь з "першої хвилі" проходить до вузу, може подати документи до 15 серпня.

На відміну від ажіотажу, що панував у вузах під час подачі заяв, зараз в приймальних комісіях тиша.

"Приходить десь по 20 абітурієнтів на день, найбільше - на традиційно популярні факультети: юридичний, економічний, міжнародні відносини, - розповіли в приймальній комісії Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

- На деяких факультетах, особливо гуманітарних, взагалі не вистачає людей. Багато подавали документи відразу на 5 спеціальностей, зараз обрали одну. А на решту абітурієнти вже не йдуть, тому що не потрапили в списки рекомендованих і вирішили здати документи туди, де напевно будуть зараховані".

Тим, хто до "першої хвилі" не потрапив, але рейтинг має високий, в приймальній комісії радять зателефонувати і дізнатися, чи не звільнилося для них місце.

Схожа ситуація і в Національному технічному університеті (КПІ). "Черг великих немає, сьогодні прийшли кілька десятків абітурієнтів", - розповіли в приймальній комісії.

 

 

По матералам: osvita.ua