Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
24 січня 2014 р. Всi новини

МОН та Кембрідж: школярі України матимуть європейський сертифікат з англійської мови

 

 

21 січня 2014 року заступник Міністра освіти і науки Борис Жебровський підписав Меморандум про співпрацю МОН з екзаменаційним департаментом Кембриджського університету щодо тестування навчальних досягнень учнів 11-х класів з англійської мови.

Проект планується реалізувати упродовж наступних двох років. У 2014 році в ньому братимуть участь учні міста Києва та Київської області, а у наступному - планується розширення мережі шкіл та регіонів.

Результати тестування допоможуть учням виявити, які мовні вміння їм необхідно покращити та визначать рівень володіння іноземною мовою відповідно до загальноєвропейської шкали оцінювання. Для вчителів оцінювання допоможе з’ясувати, в яких сферах їхні учні потребують додаткової уваги.

Рівень тесту відповідатиме рівню B1 (для загальноосвітніх шкіл) та рівню В2 (для спеціалізованих шкіл) за загальноєвропейськими рекомендаціями з мовної освіти та складатиметься з 3-х частин: читання, аудіювання та письмо.

Результати тесту будуть представлені в об’єднаних бланках з відсотковим показником успішності кожного учня. З огляду на те, що письмові роботи перевірятимуться екзаменаторами Cambridge English Language Assessment, учні отримають інформацію з коментарями екзаменаторів про те, як вони впорались з текстом.

Додатково до балів Cambridge English Language Assessment створить шкалу успішності учнів, які брали участь у тестуванні.

Кембріджський університет надасть спостерігачів та допоможе в адмініструванні тесту.

 

 

За інформацією: МОН