Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
25 січня 2014 р. Всi новини

Міносвіти визначило найрозумнішу дитину України

 

 

 Маргарита Потапова, 13-річна школярка, з Керчі стала володаркою Всеукраїнської премії "Диво-дитина", перемігши в номінації "найрозумніший".

Про повідомила прес-секретар Міністерства освіти та науки, молоді та спорту АРК Марія Тесленко.

"Переможниця в номінації "найрозумніший" навчається в загальноосвітній школі N5 м. Керчі. Вона захоплюється англійською мовою, танцями і займається в дитячо-юнацькій шахово-шашковій спортивній школі. Маргарита - кандидат в майстри спорту України з шахів", - розповіла Тесленко.

За її словами, в 2013 році Маргарита стала переможницею півфіналів чемпіонатів України з шахів серед дівчат до 14 і до 16 років. Вона включена до складу збірної АРК.

Як повідомила мама талановитої дівчинки Тетяна Потапова, її дочка відмінниця з першого класу, а шахами займається ще з дитячого садку.

"Про талант і особливі здібності дочки мені не раз говорили вчителі, тренери і навіть судді на змаганнях. Перший рік ми займалися шахами в Керчі, а потім тренер рекомендував нам серйознішу підготовку у Феодосії. Так, ми їздимо в сусіднє місто за 100 км., винаймаємо там квартиру і 2-3 дні займаємося в гуртках та індивідуально у тренера Оксани Грицаєвої", - розповіла Тетяна кореспондентові агентства.

За професією Тетяна Потапова вчитель хімії, але залишила роботу, щоб більше уваги приділяти дочці. Її рішення підтримали чоловік і дорослий син, що працюють разом на півночі.

Серйозних розмов про вибір професії мама з Маргаритою ще не вела, але бачить, що в майбутньому аналітичні здібності дочки можуть знайти застосування в економічних дисциплінах. Сама ж Маргарита за найбільше захоплення в житті вважає гру за шахівницею і незалежно від вибору професії мріє стати гросмейстером.

За словами мами, Маргарита удостоєна стипендії міського голови, а в школі у неї вільні відвідини.

"Ми часто їздимо на змагання і обов'язково беремо з собою пару шкільних підручників. Прагнемо не перенавантажувати мізки і поєднувати навчання з прогулянками, тренування з відпочинком", - поділилася секретами мама "Диво-дитини".

Згадаймо, на Черкащині живе 9-річний хлопчик-геній, який читає лекції в університеті і закінчує писати книгу з історії.

 

За інформацією: newsru