Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
11 серпня 2010 р. Всi новини

З 11 серпня вищі навчальні заклади повинні виключити з рейтингових списків абітурієнтів, які були рекомендовані до зарахування але не подали оригінали вступних документів

 

Вакантні місця на бюджет

Якщо у "першу хвилю" вступної кампанії абітурієнт займав у рейтинговому списку вузу прохідне місце, але не подав оригіналів вступних документів, його місце має зайняти наступний абітурієнт за рейтингом.

Відтак, з 11 серпня приймальні комісії вищих навчальних закладів зобов’язані виключити зі списку тих абітурієнтів, які були рекомендовані до зарахування на бюджет але не подали оригіналів вступних документів та сформувати нові списки рекомендованих до зарахування осіб у відповідності до рейтингу.

У випадку, якщо у "другу хвилю" вступної кампанії абітурієнт з’явився у списку рекомендованих до зарахування осіб, у нього є 5 днів (до 15 серпня) для того щоб подати до відповідного вузу оригінали документів.

Забрати оригінали документів проблематично

Якщо для абітурієнта з’явилось місце у бажаному вузі у "другу хвилю" вступної кампанії, а оригінали документів вже знаходяться у іншому вузі, забрати їх буде не так просто.

Як пояснив директор департаменту вищої освіти МОН Ярослав Болюбаш, 11 серпня вищі навчальні заклади повинні видати наказ про зарахування абітурієнтів "першої хвилі".

"Якщо наказ підписаний і абітурієнт занесений у список зарахованих, то забрати документи проблематично. Абітурієнт повинен написати заяву про виключення зі списку за власним бажанням, а вуз має видати відповідний наказ, - зазначив Я.Болюбаш. – Але це право кожного абітурієнта і вуз не має у цьому відмовляти".

МОН вимагає дотримання умов прийому

У свою чергу Міністерство освіти наголошує на суворому дотриманні вимог щодо формування та коригування списку осіб рекомендованих до зарахування, визначених Умовами прийому до ВНЗ та роз’яснених листом МОН №1/9-519.

Зокрема, вищі навчальні заклади повинні дотримуватись п’ятиденного терміну подання оригіналів документів після оприлюднення списків осіб, рекомендованих до зарахування та послідовності формування списку.

Також, не допускається зарахування осіб з нижньої частини списку лише тому, що вони вже подали оригінали документів.

 

 

По матералам: osvita.ua