Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
7 лютого 2014 р. Всi новини

Експериментальна освіта, чи є така в Україні?

 

 

6 лютого 2014 року під головуванням заступника Міністра освіти і науки Бориса Жебровського пройшла дискусія про стан експериментальної педагогіки та її значення в реформуванні української школи.

Міністерство прозвітувалося про проведення ревізії всієї дослідно-експериментальної роботи, а фахівці з усіх регіонів України відверто висловили свої думки і пропозиції.

Серед них: створення цілісної системи експериментальної діяльності в кожному регіоні, відеотеки педагогічних експериментів, можливості врахування результатів завершених експериментів іншими навчальними закладами та багато інших.

Учасники дискусії підтримали пропозицію заступника Міністра про проведення у серпні 2014 року Всеукраїнського фестивалю-огляду експериментальної педагогіки, на якому мають бути представлені система Монтессорі, Вальдорфська педагогіка, продуктивні школи, технологія веб-квест, проект «TheoPrax», космічні технології – все те, що викликає найбільший інтерес у педагогів та батьків. 

«Експериментальна педагогіка – це покликання талановитих і небайдужих, тих, хто має крила. Їх треба берегти і шанувати. Саме вони разом з дітьми ведуть нас у майбутнє», – підсумував Борис Жебровський.

 

  

За інформацією: МОН