Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
9 лютого 2014 р. Всi новини

Львівський університет - у трійці лідерів рейтингу ВНЗ України за даними SCOPUS

 

Львівський національний університет імені Івана Франка вкотре підтвердив своє наукове реноме.

За останніми показниками наукометричної бази SCOPUS він увійшов до трійки лідерів рейтингу вищих навчальних закладів України.

Перше місце серед ранжованих вишів займає Київський національний університет імені Тараса Шевченка, друге - Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна, третє - Львівський національний університет імені Івана Франка.

Нагадаємо, що цей рейтинг є загальновизнаним міжнародним показником успішності наукової роботи й формується на підставі кількості цитувань і публікацій у SCOPUS та індексу Гірша. SciVerse Scopus – це реферативна база даних і наукометрична платформа видавничої корпорації Elsevier. Видання індексуються у Scopus із різним хронологічним охопленням. Рубрикатор має 27 базових тематичних розділів, поділених на 335 підрозділів, політематичні статті індексуються відразу в кількох розділах. Так, за даними наукометричної бази SCOPUS, ЛНУ ім. Івана Франка має понад 4,5 тис. публікацій, близько 18 тис. цитувань, а індекс Гірша становить 40.

Додамо, що такі показники рейтингу свідчать про високу оцінку праці викладачів Університету, успішне залучення молоді до наукової роботи, а також активну співпрацю з провідними міжнародними установами й університетами.