Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
10 лютого 2014 р. Всi новини

Інформаційна політика - рушійна складова розвитку е-урядування в Україні

 

 

Національний центр електронного урядування у 2014 році продовжує практику видання щомісячного електронного дайджесту «Електронне урядування в Україні», який акумулює в собі ключові події щодо досягнень та перспектив розвитку галузі е-урядування.

Продукт розробляється на замовлення Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України.

Як повідомив Голова Держінформнауки Володимир Семиноженко, дайджест започатковано наприкінці минулого року. Така практика виявилася успішною, тому у 2014 році її було продовжено, і вже анонсовано перший, січневий, цьогорічний номер видання.

«Електронний дайджест є одним із елементів інформаційної політики розвитку електронного урядування», - зазначив В.Семиноженко.

Він повідомив, що у номері висвітлено основні події січня за рядом напрямків.

Так, окреслені головні позиції розвитку електронного урядування, які стосуються, зокрема, стратегічного пріоритету Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Президентові України на 2014 рік, програми Європейського Союзу «Горизонт 2020», кампанії Ради Європи та Міністерства молоді та спорту з протидії мови ненависті онлайн, нового сервісу від Укрдержреєстру та можливостей системи «Єдине вікно подання електронної звітності», презентації моделі електронного реєстру пацієнтів, а також висвітлює роботу регіонів з розвитку е-урядування на прикладі міст Суми і Миколаїв.

Дайджест також містить інформацію про законодавчі новації, ознайомлюючи читачів із документами у сфері захисту персональних даних, пропозиціями до проекту змін до закону про авторське право в Інтернеті, наказом Міністерства юстиції України та Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Разом з цим можна ознайомитися зі звітами органів влади про хід реалізації ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», з результатами моніторингу офіційних веб-сайтів виконавчої влади, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, який провів Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

Дайджест містить статистичну інформацію, зведені дані онлайн-консультації Укрдержреєстру, інформацію про популярні сервіси Укрзалізниці та митні декларації.

Крім того, видання надає інформацію про кращі практики щодо цифрового порядку денного для Європи та розповідає про досвід успішного впровадження «інтелектуального» міста на прикладі Бельгії і Сеулу.

 

  

За інформацією: ВНЗ