Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
16 березня 2014 р. Всi новини

ВНЗ будівельно-художнього спрямування відзвітувались про наукову діяльність у минулому році

 

 

12 березня 2014 року проведено черговий день звітної кампанії проректорів з наукової роботи вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівнів акредитації щодо підсумків наукової та науково-технічної діяльності  у 2013 році.

Як повідомляє прес-служба МОН, у засіданні взяли участь  проректори з наукової роботи Закарпатського художнього інституту, Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука, Львівської національної академії мистецтв, Харківської державної академії дизайну і мистецтв, Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова.

Проректори з наукової роботи доповідали щодо результатів виконання завершених у 2013 році фундаментальних та прикладних наукових досліджень і розробок, ефективності використання бюджетних коштів.

Зокрема, проректор з наукової роботи Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну
імені Михайла Бойчука Тетяна Малік розповіла, що відповідно до плану заходів на 2013-2014 роки «Соціальне партнерство у сфері освіти між Київською міською державною адміністрацією і Радою ректорів Київського вузівського центру» на базі інституту розпочато створення Київського молодіжного арт-центру декоративно-прикладного мистецтва.

Проректор з наукової роботи Львівської національної академії мистецтв Роман Яців відзначив, що розширюється співпраця  академії з науковими і мистецькими школами Центрально-Східної Європи на умовах міжінституційних угод; системного характеру набувають заходи, що реалізуються академією спільно з Інститутом педагогіки та Інститутом візуальних мистецтв Університету ім. Марії Кюрі-Склодовської
(м. Люблін, Польща), академіями мистецтв у м. Гданськ, Краків, Вроцлав, Варшава (Польща); триває дія угоди про співпрацю з профільними мистецькими закладами Китайської Народної Республіки.

Проректор з наукової роботи Харківської державної академії дизайну і мистецтв Олена Оленіна доповіла, що підготовлено договір з Всеросійською електронною бібліотекою щодо включення спеціалізованого періодичного видання «Вісник ХДАДМ» до бази РІНЦ (Російське індексне наукове цитування).

Проректор з наукової роботи Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова Віктор Харченко повідомив, що наукові здобутки університету використовуються Харківською міською радою, Харківською обласною державною адміністрацією, ДП «Український державний науково-дослідний вуглехімічний інститут», ДП «Харківський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», Інститутом фізики напівпровідників ім. В. Є. Лашкарьова НАН України, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

 

  

За інформацією: МОН