Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
17 березня 2014 р. Всi новини

Новий Закон "Про вищу освіту" приймуть найближчим часом, - Сергій Квіт

 

 

У Будинку Уряду відбувся брифінг Міністра освіти і науки Сергія  Квіта та першого заступника Міністра Інни Совсун.

Під час брифінгу окреслено пріоритети перших ста днів роботи Уряду в сфері освіти.

Сергій Квіт, під час брифінгу, наголосив на важливості відновлення довіри громадськості до Міністерства освіти і науки: «Це дуже важливо. Я хочу підкреслити, що в цьому міністерстві працює дуже багато професійних, чесних і порядних людей. Та думка, яка склалася, що це міністерство наскрізь корумповане, не правильна. Ті корупційні схеми, які були в компетенції цього міністерства, і це стосується різних видів діяльності, припинені. Тому наші освітяни і наш бюджет вже не будуть так страждати, як раніше».

За словами Міністра, до пріоритетних завдань відноситься прийняття Закону "Про вищу освіту": «Цей закон буде винесений на розгляд Верховної Ради через тиждень, на наступний пленарний тиждень. Над цим законом освітянська громадськість працювала останні, я думаю, два повних роки. Це так званий закон групи Згуровського, ми всі до нього долучалися. Це були й освітяни, і представники, до речі, профспілок, студентських організацій, Національної академії наук, працедавців. Тобто це була дуже велика і плідна робота всієї освітянської громадськості.

І, я думаю, прийняття цього Закону “Про вищу освіту” повинно змінити всі правила гри у вищій освіті. Так само ми працюємо над рамковим Законом “Про освіту”, який також дуже важливий, який буде торкатися, зокрема, середньої освіти».

 

  

За інформацією: МОН