Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
19 березня 2014 р. Всi новини

18 березня 2014 року відбулося урочисте відкриття П’ятої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2014»

 

 

У заході взяли участь в. о. першого заступника Міністра освіти і науки Інна Совсун, Голова Комітету Верховної Ради України з питань науки та освіти Лілія Гриневич, Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, директор компанії «Виставковий світ» Світлана Рудько, виконавчий директор освітянських заходів компанії «Виставковий світ» Віталій Сокол, представники вітчизняних та закордонних навчальних закладів, освітяни, науковці, студенти та інші.

Лілія Гриневич зачитала привітання в. о. Президента України, Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова до учасників виставки: «Освіта сьогодні – один з головних напрямів законодавчої діяльності Верховної Ради України. І наше завдання перевести її на новий рівень якості, доступності та ефективності. Саме тому, проведення в Україні такого представницького форуму як міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2014» набуває особливої ваги».

Голова профільного Комітету ВРУ зазначила, що сьогодні Україна переживає складні часи: «Щойно місяць минув з того часу, коли загинуло багато українців у відстоюванні демократичної України. Ці жертви зобов’язують нас з вами розвиватися, йти далі, міняти освіту, яка змінює світ. Сьогодні, в час агресії, яка відбувається щодо нашої країни, ми з вами розмовляємо і працюємо над освітою. Тому, що від цього залежить, якими виростуть українські громадяни».

У свою чергу, в. о. першого заступника Міністра Інна Совсун зачитала привітання Міністра освіти і науки Сергія Квіта.

У привітанні йдеться:

«Щиро вітаю Вас з відкриттям такого широкомасштабного міжнародного освітянського форуму.

Освіта завжди була і залишається основою продукування інтелектуального потенціалу суспільства, нових технологій та наукових досягнень.

Стратегія державної політики України в реформуванні галузі освіти спрямована на випереджаючий інноваційний розвиток усіх ланок національної освіти, відповідність рівня знань міжнародним вимогам і потребам економічного розвитку нашої країни, інтеграції до європейського співтовариства.

Уже стало доброю традицією представляти на огляд громадськості найвагоміші досягнення галузі в модернізації національної освіти, визначати та обговорювати напрями прискореної реалізації нагальних і перспективних проблем, шляхи упровадження в практику кращого досвіду.

Сьогодні вітчизняна освіта повинна здійснювати системні реформи, спрямовані на досягнення високих європейських стандартів якості, впроваджувати у навчально-виховний процес сучасні педагогічні та інформаційні технології, формувати у молодого покоління професійні компетенції, здатність до неперервної самоосвіти, духовного самовдосконалення, вміння працювати в умовах ринку.

Приємно відзначити, що проведення щорічного представницького професійного форуму є надзвичайно актуальним і важливим заходом. Провідні навчальні заклади та наукові установи презентують свій внесок в реформування галузі, представляють найвагоміші творчі досягнення, ефективні інноваційні технології навчання. Обмін досвідом між педагогами і науковцями різних держав, розгляд проблем освіти у глобалізованому світі беззаперечно сприятимуть оновленню освітнього процесу, використанню кращих досягнень у практичній діяльності, взаєморозумінню і співпраці між фахівцями різних країн.

Бажаю успішної роботи всім учасникам виставки, плідних контактів, збагачення досвідом, ініціативи у реалізації завдань, визначених сучасним станом розвитку нашої держави».

Окрім того, Інна Совсун звернулася до освітян та запропонувала якомога ширшу співпрацю. Вона повідомила про те, що робитиметься в перші сто днів роботи МОН: «Зміна підходів до управління в системі освіти. Створення нової, сучасної, прозорої системи управління. Створення нових підходів до розуміння того, чим повинно займатися Міністерство, установи в галузі освіти. Особливу увагу ми звертатимемо на впровадження прозорості й публічності. Вже 1 квітня на сайті Міністерства освіти і науки буде запущена он-лайн бухгалтерія, коли  всі банківські операції, які проводяться МОН, будуть вивантажуватися на сайт. Сподіваємося, що тим самим ми подамо приклад для вищих і загальноосвітніх навчальних закладів, щоб так само працювати на нових прозорих засадах. Серед інших ініціатив – скасування бюрократичних наказів, зменшення обсягів звітності навчальних закладів».

Також в. о. першого заступника Міністра гарантувала, що всі випускники Автономної Республіки Крим, які зареєструвалися на зовнішнє незалежне оцінювання, зможуть скласти тестування. «В якому форматі та де саме це буде відбуватися залежатиме від політичної ситуації на той момент», - зазначила Інна Совсун. 

У свою чергу, Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень закликав сказати «Геть руки від України!», «Геть агресію!» і запропонував від імені всіх освітян України засудити агресивні дії сусідньої держави Росії відносно України. Цю пропозицію він одразу поставив на голосування. Всі присутні одностайно підняли руки «За». Василь Кремень запропонував організаторам виставки сформувати та оприлюднити цю заяву.

Під час урочистого відкриття також відбулося нагородження вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації та установ післядипломної освіти – переможців рейтингового виставкового конкурсу Гран-Прі «Лідер вищої освіти України», Гран-Прі «Лідер післядипломної освіти України», «Лідер міжнародної діяльності», «Лідер наукової та науково-технічної діяльності»; відзначення ВНЗ за показниками міжнародної наукометричної бази даних Scopus сертифікатом «Якість наукових публікацій»; нагородження професійно-технічних навчальних закладів – переможців рейтингового виставкового конкурсу - Гран-Прі «Лідер професійно-технічної освіти України» та нагородження закладів освіти та підприємств – переможців конкурсу з тематичних номінацій золотими, срібними і бронзовими медалями.

Нагадаємо, що П’ята міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2014» триває з 18 до 20 березня у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» (вул. Салютна, 2-Б).

 

  

За інформацією: МОН