Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
24 березня 2014 р. Всi новини

Випускники кримських шкіл і університетів отримають українські атестати і дипломи, - Сергій Квіт

 

 



«Ми знаходимося в постійному контакті з кримчанами, викладачами, ректорами, студентами, батьками випускників шкіл. Можу сказати, що на сьогодні немає обвальної ситуації, що вся система освіти Криму «вийшла» з України і перейшла до Російської Федерації.

Люди схвильовані. Вони не знають, що буде завтра. На сьогодні Українська держава трактує освітян як своїх громадян і ми контролюємо цю систему освіти. Вони одержують стипендії та заробітні плати», - Міністр освіти і науки Сергій Квіт прокоментував ситуацію, яка склалася з системою освіти Автономної Республіки Крим, під час обговорення з громадськістю проекту Концепції реформування системи ліцензування та акредитації у вищій освіті України.

Сергій Квіт наголосив, що вже спрощені правила переведення студентів з кримських вищих навчальних закладів до вищих навчальних закладів інших областей України. «Також можу з упевненістю сказати, що випускникам кримських шкіл і університетів будуть видаватися українські атестати і дипломи. Ми маємо навіть з Криму спеціальні запити про це», - підкреслив Міністр.

За його словами, у вівторок у Києві відбудеться засідання президії Ради ректорів ВНЗ, на якому будуть присутні голови рад ректорів усіх регіонів України, у тому числі Криму: «Це буде розширена президія, адже буде велика кількість ректорів з Криму. І ми будемо цю ситуацію обговорювати».

Також Сергій Квіт звернув увагу на те, що «на сьогодні Міністерство освіти і науки України нічого в Криму не скасовує, не переносить. Зараз формуємо пакет рішень, як все буде функціонувати далі, і яким чином ми можемо забезпечити інтереси викладачів, випускників шкіл, студентів».

Він підкреслив, що ситуація в Криму дуже напружена, мають місце залякування. «За моїми враженнями після спілкування з кримчанами – найбільша категорія освітян, включно зі студентами, нікуди не хочуть їхати з Криму, і хочуть далі навчатися в українських навчальних закладах. Тобто тих, які підпорядковуються Міністерству освіти і науки України», - зазначив Міністр.

  

 

За інформацією: МОН