Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
28 березня 2014 р. Всi новини

Як проводити ЗНО для українців у Криму - є три варіанти

 

 

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук під час брифінгу у Міністерстві освіти і науки поінформував про можливості проходження кримськими абітурієнтами зовнішнього незалежного оцінювання.

За його словами, Сімферопольський регіональний центр оцінювання якості освіти, (який з 1 квітня, за розпорядженням нової влади, повинен припинити свою роботу), проводить опитування майбутніх абітурієнтів. «Останні дані показали,  що 62,3% кримських абітурієнтів обирають ЗНО, як  найбільш важливу форму участі в конкурсі на вступ до вищих навчальних закладів України. Російський єдиний державний іспит, за даними цього опитування, обирає 7% кримських абітурієнтів, а 30% обирають вступні іспити», - зазначив Ігор Лікарчук. Разом з тим,  50% кримських абітурієнтів планують залишатися студентами ВНЗ України.

Директор УЦОЯО наголосив, що практично провести ЗНО на території Автономної Республіки Крим неможливо: «Ми не зможемо доставити туди тестові матеріали, забезпечити їх схоронність, унеможливити їх передчасне відкриття. Ми не зможемо виплатити кошти людям, які братимуть участь у проведенні ЗНО».

Тому, за словами Ігоря Лікарчука, існує три варіанти вирішення цієї проблеми.

Перший варіант – учасники зовнішнього незалежного оцінювання, які зареєструвалися у попередні місяці, можуть перереєструватися через персональні сторінки на сайті Українського центру оцінювання якості освіти для проходження ЗНО в основну сесію в будь-якому регіональному центрі. На сьогодні таку перереєстрацію пройшов 131 абітурієнт.

Другий варіант – абітурієнти зможуть взяти участь у додатковій сесії ЗНО, яка проходитиме впродовж тижня після завершення основної сесії. Для цього їм також потрібно перереєструватися для розрахунку необхідної кількості тестових матеріалів.

«Для найбільш виняткової ситуації – третій варіант – проведення ще однієї додаткової сесії ЗНО вже безпосередньо у тих вищих навчальних закладах, куди абітурієнти подадуть документи. Хоча для цього нам також потрібно знати, скільки буде таких абітурієнтів», - наголосив Ігор Лікарчук.

Він повідомив, що наразі встановлюється зв’язок з кримськими абітурієнтами, які зареєструвалися, для з’ясування їхніх намірів.

«Є три шляхи такого зв’язку: персональні сторінки на сайті УЦОЯО; електронна пошта, яка є далеко не у всіх; мобільний зв'язок, який також дає не завжди належний успіх», - поінформував директор УЦОЯО.

За його словами, на сьогодні найдієвішим способом зв’язку з кримськими абітурієнтами є персональні сторінки. «Ми зараз аналізуємо кількість відвідувань персональних сторінок. Вона достатньо висока. Близько 60% абітурієнтів їх відвідують», - зазначив Ігор Лікарчук.

 

 

За інформацією: ВНЗ